Ak zázvorový shot, tak slovenský ĎUMBIER GINGERSHOT. Čo je to, čím sa odlišuje a ako vznikol?

4. apríla 2022
Ďumbier zázvorový shot

S myšlienkou vyrábať zázvorové shoty sme prišli počas COVID-ového obdobia. V tom čase sme ešte žili v Írsku, ktoré je typické premenlivým, sychravým a chladným počasím.

Keďže mala táto klíma vplyv i na našu imunitu, hľadali sme rôzne alternatívy výživových doplnkov, ktoré by ju dokázali posilniť.

Vedeli sme, že ak chceme byť zdraví a mať dostatok energie a sily,  budeme potrebovať niečo, čo by nás dokázalo každé ráno „nakopnúť“. Práve vtedy sme natrafili na blahodárne účinky zázvoru, u ktorého sme napokon aj ostali.

Vďaka nemu sme mohli vytvoriť silnú vitamínovú bombu, ktorá osvieži myseľ, posilní imunitu, urýchli spaľovanie tukov, rozprúdi krvný obeh, zohreje organizmus, detoxikuje a priaznivo ovplyvní vitalitu tela.  Vytvorili sme niečo zaujímavé, malé, ale naše. Náš Ďumbier Gingershot.

Hoci bolo našim pôvodným plánom po návrate na Slovensko otvoriť si malú kaviarničku, situácia bola kvôli pandémii neistá a náš sen sa nám zrealizovať nepodarilo. Venovali sme sa preto i naďalej výrobe zázvorových shotov, no najskôr len pre seba a pre svojich známych.

Zázvor sme si lisovali doma na bežne dostupnom kuchynskom robote, kedy sme  začali experimentovať i s ďalšími príchuťami v podobe ovocia a zeleniny, ako sú zeler, avokádo, repa, mrkva, ananás, mango, jahody či limetky, až pokým sme nenašli tie najlepšie kombinácie chutí, aj keď to nebolo jednoduché. Naša práca sa však vyplatila, nakoľko nás postupne začal oslovovať stále širší okruh ľudí, a tak sme si povedali, že skúsime výrobu zázvorových shotov rozbehnúť naplno.

Ján a Michaela Stankovičovci sú mladý manželský pár z východného Slovenska, ktorých každodennou neoddeliteľnou súčasťou je zdravý životný štýl, plnohodnotná strava a šport.
Ján a Michaela Stankovičovci sú mladý manželský pár z východného Slovenska, ktorých každodennou neoddeliteľnou súčasťou je zdravý životný štýl, plnohodnotná strava a šport.

Prečo názov ĎUMBIER?

Na to, aby sme však svoj produkt mohli predstaviť verejnosti, bol potrebný výstižný názov. Nakoľko sa zázvor v slovenčine odborne nazýva Ďumbier lekársky a zároveň je Ďumbier i najvyšší vrch Nízkych Tatier, logo vrcholov Tatier i názov boli jasnou voľbou. A keďže sme hrdí Slováci, máme radi turistiku a prechádzky v Tatrách, sme radi, že práve naše gingershoty sú vyrábané na Slovensku a práve pod Tatrami.

V čom sme výnimoční?

Premýšľali sme však ako sa od ostatných výrobcov odlíšiť, keďže na slovenskom trhu sa už v ponuke viacero podobných produktov nachádzalo.

Zistili sme, že predávané výrobky majú nižší podiel zázvoru, vyšší podiel konzervantov a umelých sladidiel a väčšina je pasterizovaná, čo ovplyvňuje dĺžku trvanlivosti. Tá však nie je zárukou čerstvosti  ani kvality, na ktorých si zakladáme, preto sme sa rozhodli celý proces výroby poňať inak.

Svoje výrobky nepasterizujeme a zároveň ich ani nesladíme, nakoľko je v našom záujme otvoriť dvere i pre komunitu vegánov a vegetariánov.

Takisto je našim cieľom predstaviť Ďumbier Gingershot ako produkt v TOP kvalite a v tomto duchu sa aj dostať do povedomia ľudí.

Vyrábame 100% prírodný, za studena lisovaný zázvorový extrakt, ktorý je treba spotrebovať do 21 dní. Hoci možno táto skutočnosť zákazníkov spočiatku odrádzala, s pribúdajúcimi objednávkami sme sa uistili, že sme sa vydali správou cestou.

Preto nielenže lisujeme zázvor 2x týždenne, aby sme mohli produkty distribuovať hneď na ďalší deň, ale zároveň si dávame záležať i na výbere kvalitných surovín a spoľahlivých dodávateľov.

Pri voľbe ovocia a zeleniny preto uprednostňujeme domáci trh a tým podporujeme i slovenských farmárov.  

     Gingershoty sú vynikajúce spaľovače, ktoré sa osvedčili  i vo fitnescentrách pred cvičením.
Gingershoty sú vynikajúce spaľovače, ktoré sa osvedčili i vo fitnescentrách pred cvičením.

Príchute

Momentálne máme v ponuke 4 príchute Ďumbier gingershotov v 70 ml, 300 ml a 1 litrovom balení.

Na podporu imunity, odznenie ranných nevoľností, tlmenie bolesti hlavy a tiež pri zápche a plynatosti odporúčame  príchuť zázvor, pomaranč a citrón.

Na regeneráciu svalov a zvýšenie obranyschopnosti bola vytvorená kombinácia zázvoru, mrkvy, jablka a kurkumy, ktoré pôsobia antioxidačne, protizápalovo a tiež pomáhajú pri hojení rán.

Na detoxikáciu, chudnutie a prečistenie čriev je vhodná príchuť zázvor, pomaranč, červená repa a škorica, ktoré zlepšujú prekrvenie a potláčajú zápaly.

A napokon na zvýšenie energie je výborný gingershot s kombináciou zázvor, pomaranč a matcha, japonským zeleným čajom s prirodzeným obsahom kofeínu, ktorý zvyšuje koncentráciu, vytrvalosť, zlepšuje pamäť a pomáha zlepšovať hladinu cholesterolu.

Štyri finálne príchute gingershotov, ktoré dokážu posilniť imunitný systém a celkovo zlepšiť zdravie.
Štyri finálne príchute gingershotov, ktoré dokážu posilniť imunitný systém a celkovo zlepšiť zdravie.

Dávkovanie

Gingershoty sú však extra silné, keďže zázvor má sám o sebe výraznú štipľavú chuť a je aromatický. Začiatočníkom preto odporúčame užívať menej ako 70 ml, prípadne si dennú dávku rozdeliť. Ovocie a zelenina sú totiž do gingershotov pridávané už len pre zmiernenie chuti. Najefektívnejšie je užívať ich ráno nalačno, ale i hocikedy počas dňa, pričom sa môžu piť ako letné osvieženie s 2 dcl minerálnej vody, alebo naopak ako horúci nápoj počas chladnejších dní. Zázvor sa však neodporúča tehotným či dojčiacich ženám a deťom mladším ako 2 roky, inak je  vhodný pre všetkých, ktorí jeho chuť obľubujú. Zázvor buď máte radi, alebo nie, medzitým nič nie je.

Naše Ďumbier Gingershoty je možné zakúpiť si na našej stránke www.dumbiershot.sk, ale aj vo vybraných kaviarňach či fitnescentrách po celom Slovensku. Zároveň sa tešíme z pripravovanej novinky, ktorú budú môcť milovníci zázvoru vyskúšať už toto leto.

1/1
Zavrieť reklamu