Dajte nový rozmer vášmu exteriéru so štýlovým nábytkom

11. apríla 2022

Keď je pekné počasie, je škoda tráviť čas vo vnútri – posaďte sa radšej na vašu terasu, záhradu alebo balkón. Bude to však chcieť ten správne zvolený nábytok. Či už si vyberiete vonkajšiu pohovku, alebo závesné kreslo, komfort je zaručený!

Zariaďujete nový balkón či terasu? Alebo len tušíte, že by vaša záhrada potrebovala zmenu? Žiadny problém! V kategórii záhradného nábytku dnes nájdete riešenie úplne pre každého. Nezáleží na tom, či pod holým nebom plánujete zariadiť jedáleň, obývačku alebo kútik na leňošenie.

Na posedenie aj na jedlo

Pri výbere budete primárne limitovaní miestom. Pre menšie priestory, alebo tam, kde chcete mať možnosť rýchlo zmeniť účel miesta, sa hodia kompaktné sety skladacieho nábytku. Drevo pôsobí nadčasovo a hrejivo, kov zas dodá miestu praktickosť aj eleganciu.

Foto: Möbelix.

Ak si chcete na terase dopriať plnohodnotný ekvivalent klasickej jedálne, základom je priestranný stôl. Venujte pozornosť jeho stabilite, nízka hmotnosť môže byť v tomto prípade problematická. Je lepšie, keď má stôl jednoduché prevedenie aj tvar, nápaditejší dizajn sa hodí skôr stoličkám – momentálne je veľmi trendy zaujímavý výplet. Celok potom bude pôsobiť vkusným, napriek tomu atraktívnym dojmom.

Foto: Möbelix.

Bezstarostné leňošenie

Ak máte v pláne vonku primárne relaxovať, vypiť si poobede kávičku a oddávať sa dennému snívaniu, potom by ste mali siahnuť po vonkajších pohovkách či príjemnom kresle. Sedacie súpravy do exteriéru majú čalúnenie z odolnej textílie, ktorá zvládne aj ľahký májový dážď. Či už si vyberiete model s kovovou, alebo drevenou konštrukciou, nezabudnite ju doplniť vhodným stolíkom.

Foto: Möbelix.

Tip pre šikovné ruky

Nábytok z paliet je stálicou, ktorá predstavuje skvelý spôsob, ako ušetriť alebo dať priestor svojej kreativite. Palety stačí zoskrutkovať, obrúsiť a opatriť lazúrou, prípadne farebným náterom – a nevšedná aj pevná záhradná pohovka je na svete. O pohodlie sa postarajú mäkké podsedáky či dekoratívne vankúšiky.

Foto: Möbelix.

Top trend

Predstavuje ho ratan vo všetkých podobách. Či už si vyberiete autentický prírodný, alebo šik umelý, ktorý sa ľahko udržuje, neoľutujete! Hodí sa ku klasickým domom aj jednoduchým moderným stavbám a jeho pletená štruktúra pôsobí veľmi dekoratívne.

Foto: Möbelix.

Je jedno, pre aký variant sa rozhodnete. Hlavne si užite príjemný pobyt na čerstvom vzduchu!

Zdroj: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu