Ružová, kvety a textílie. To je recept na romantický interiér!

18. apríla 2022

Máte radi romantiku a často utekáte do ríše snov a fantázie? Je vašim vytúženým domovom miesto dýchajúce nehou, pokojom a pohodou? Potom by ste si mali zariadiť bývanie v romantickom duchu.

Ako na to? Možno budete prekvapení, ale ide to aj v interiéri zariadenom moderným nábytkom. Stačí pracovať s farbami, prírodnými materiálmi, textilom a dekoráciami. Aké sú základné ingrediencie romantického interiéru ako z rozprávky?

Štipka ružovej

Bojíte sa, že s ružovou bude vaša domácnosť pôsobiť naivne a „presladene“? Nebojte sa! Použite ju ako korenie a kombinujte ju s béžovou, šedou, krémovou aj čisto bielou. To všetko bude dohromady pôsobiť harmonicky a čisto. Najmä v spojení s prírodnými materiálmi, ako sú juta, bambus alebo ratan.

Romantické bývanie možno docieliť aj v interiéri zariadenom moderným nábytkom. Foto: Möbelix.

Kvety

Či už zvolíte pominuteľnú krásu rezaných kvetov, či zachovaný pôvab sušených rastlín, až s týmto detailom získate tú správnu atmosféru romantického obydlia. Naaranžujte ich do sklenených alebo keramických váz, napríklad s terakotovým vzhľadom, a ozdobte nimi stôl, komodu či parapet.

Kvety vám pomôžu docieliť správnu atmosféru romantického obydlia. Foto: Möbelix.

Drevo

Tento hrejivý materiál je spojený s našou minulosťou. Obklopujeme sa ním už tisíce rokov a nikdy nás nesklamal. Preto v nás drevo na pohľad aj na dotyk vyvoláva nostalgiu, pohodu a pocit domova. Patrí do vidiecky aj moderne ladených interiérov s nádychom romantiky.

Kožušiny a strapce

Hrejivé mäkké textílie tvoria to pravé kúzlo domova. Pre romantický dojem zvoľte hebké lesklé kožušiny alebo pletené plédy a deky či vankúšiky so strapcami. Nebojte sa to všetko vrstviť a kombinovať rôzne štruktúry či štýly ako scandi, boho alebo vidiecky.

Nezabudnite vrstviť textílie a kombinovať rôzne štruktúry a štýly. Foto: Möbelix.

Prútie a vypletané vzory

Prútené výrobky, ako sú košíky, ošatky či obaly na kvetináče, sú symbolom vidieka, ktorý v nás mnohokrát vyvoláva romantické pocity. Rovnako akékoľvek ďalšie zariadenie s vypletanými prvkami ako stoličky, kreslá či komody dodajú miestnosti útulný nádych. Materiálom nemusí byť len klasické prútie, ale s kľudom môžete siahnuť po ratane, morskej tráve alebo vodnom hyacinte.

Keďže prútie v nás podvedome symbolizuje vidiek, môže príjemne doplniť romantické pocity v interiéri. Foto: Möbelix.

Makramé

Táto technika zažíva renesanciu. Po rokoch sa opäť vynorila spolu s trendom boho interiérov. Tento štýl vychádza z bohémskeho prístupu k životu a slobody – princípov, ktoré si ľudia často romanticky spájali s kočovnými národmi. Preto je plný prírodných materiálov, bohatých textílií a ľudových dekorácií vrátane makramé. Veci zhotovené danou technikou nemusia byť len ozdobami, ale môžu plniť aj rýdzo praktickú funkciu, napríklad závesy na kvetináče alebo závesné kreslá.


Text: Möbelix

Foto: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu