11 spôsobov, ako kultivovať zdravé emócie

19. apríla 2022
Monstera skvostná, izbové rastliny. Foto: Shutterstock

Pozitívne emócie nám pomáhajú nielen so spracovaním negatívnych emócií a dostávaním sa z ťažkých situácií. Najlepšia vec, ktorú môžeme urobiť, je začať pridávať malé dávky pozitívnej energie do každého dňa. Naviesť vás na to môže našich 11 tipov.

Pozitívne emócie môžeme zažívať v reakcii na niečo, ale tieto pocity si môžeme navodiť aj sami, pričom stačí málo, aby sa stali neoddeliteľnou súčasťou vášho každodenného života. Prinášame vám niekoľko tipov, ako na to:

1. Precvičujte si meditáciu každý deň v rovnakom čase, aby ste do svojho života vniesli pravidelný rytmus.  

2. Píšte o svojich pozitívnych spomienkach z minulosti, aby ste opätovne mohli prežiť pozitívne emócie z týchto situácií.  

3. Pestujte rituály, či už sú to duchovné praktiky, modlitba, rozprávka deťom pred spaním alebo poďakovanie za uplynulý deň.  

4. Precvičujtesi vďačnosť každé ráno premýšľaním o piatich veciach, za ktoré môžete byť vďační. 

5. Budujte si viac sociálnych väzieb, rozprávajte sa s ľuďmi v obchode, s vašimi susedmi alebo priateľmi tvárou v tvár.  

6. Vydajte sa na prechádzku do prírody bez rozptyľovania sa telefónom. Počúvajte vtáky alebo sa pozrite na oblohu a buďte vďační za súčasnosť. 

7. Pracujte s terapeutom, aby ste sa preniesli cez emocionálne bloky a zažili v živote väčšiu pozitivitu. 

8. Identifikujte, čo vás v živote najviac stresuje, a pracujte na odstránení stresových životných situácií, aby bolo menej spúšťačov pre vaše negatívne emócie. 

9. Na všetkom zlom sa snažte nájsť aj niečo dobré.  

10. Objavte svoju altruistickú stránku a pomôžte ostatným tým, že im ponúknete pomoc alebo sa porozprávate s ľuďmi, ktorí sú osamelí.  

11. Starajte sa o seba, doprajte si dlhý, horúci kúpeľ, začnite maľovať alebo sa začítajte do pútavého romantického románu.  

1/1
Zavrieť reklamu