Ako sa doma schovať pred slnkom? Inšpirujte sa týmito tipmi!

2. mája 2022

Zatiaľ si hrejivé slnečné lúče určite užívate, ale až začnú byť príliš dotieravé, budete najskôr hľadať spôsoby, ako sa pred nimi chrániť. Ako spoľahlivé slnečné clony aj štýlové doplnky interiéru sa osvedčia závesy a rolety podľa najnovších trendov.

Interiérové ​​tienenie síce nie je tak účinné ako to exteriérové, ale na druhej strane je finančne dostupnejšie a ľahšie sa inštaluje. Pri správnom výbere vhodne doplní celkový vizuál vášho domova.

Závesy a záclony sú stálicami, ktoré plnia hneď niekoľko funkcií. Zaisťujú súkromie, chránia pred slnečnými lúčmi aj nechceným denným svetlom, obzvlášť v lete, keď slnko vstáva podstatne skôr ako mnohí z nás, ale navyše sú osobitým a zútulňujúcim prvkom.

Interiérové tienenie pri správnom výbere vhodne doplní celkový vizuál vášho domova. Foto: Möbelix.

Hlavne zľahka

Aktuálne sú hitom ľahké a vzdušné textílie, a to aj v prípade zatemňovacích závesov. Moderné látky to hravo umožňujú. A vôbec nemusíte voliť len z tmavých odtieňov! Chcete tyrkysovú alebo horčicovú? Žiadny problém. Pokiaľ sa s farbami radšej držíte pri zemi, siahnite po béžovej, krémovej alebo svetlo šedej.

Aktuálne sú hitom ľahké a vzdušné textílie, a to aj v prípade zatemňovacích závesov. Foto: Möbelix.

V súlade s týmto trendom sú priesvitné polotransparentné závesy ľahké ako obláčik, ktoré sa vrstvia pre nadýchaný a ešte útulnejší výsledok. Môže to byť napríklad olivovo zelená v kombinácii s krémovou, alebo biela doplnená tlmenou ružovou. V letných mesiacoch budú pôsobiť osviežujúcim dojmom.

Foto: Möbelix.

Nápadité rolety

Pokiaľ dávate prednosť skôr minimalizmu a chcete sa vyhnúť väčšiemu množstvu textilu na oknách, potom siahnite po roletách. Ponuka je široká: od klasických upínacích roliet cez skladacie rímske až po bambusové.

Pokiaľ sa chcete vyhnúť väčšiemu množstvu textilu na oknách, siahnite po roletách. Foto: Möbelix.

Tie prvé sa spravidla vyrábajú z odolných textílií, ktoré sa ľahko udržujú, a hodia sa najmä do moderného jednoduchého interiéru v severskom duchu. Skvele vyzerajú v šedom či tmavo modrom prevedení.

Rímske rolety pôsobia zdobenejším dojmom a skvele sa hodia do rustikálne ladiacich obydlí. Foto: Möbelix.

Rímske rolety pôsobia zdobenejším dojmom, preto ich môžete pokojne zaobstarať do rustikálne ladiacich obydlí. Nádherne sa budú vynímať v béžovej, ale aj žltej, staroružovej alebo šalviovej.

Foto: Möbelix.

Posledné menované si vďaka príjemnému a exotickému materiálu zamilujú vyznávači prírodného aj ázijského štýlu bývania. Je len na vás, či zvolíte svetlé alebo tmavšie prevedenie.

Špeciálnou kategóriou sú rolety typu zebra. Foto: Möbelix.

Špeciálnou kategóriou sú rolety typu zebra, nazývané aj duorolety alebo rolety „deň a noc“. Tieto rolety pozostávajú z dvoch druhov látky, z ktorých jedna je priesvitná a druhá nepriesvitná. Môžu sa v rôznej miere prekrývať a tak prepustia do interiéru presne toľko svetla, koľko v daný okamih potrebujete.


Text a foto: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu