Test: On Cloudmonster

12. mája 2022

Nadprirodzené pohodlie pri každom behu.

Obľúbená a rýchlo rastúca značka On tvrdí, že sú to tie najdivnejšie tenisky, aké za svoju dvanásťročnú existenciu vyrobila. Volajú sa Cloudmonster a na prvý pohľad zaujmú svojím vzhľadom a výrazným tlmením s „obláčikmi“. Česká triatlonová reprezentantka a profesionálka Iveta Fairaislová na vlastných nohách otestovala, či je model Cloudmonster skutočne taký pohodlný, ako vyzerá.

Švajčiarska značka On Running je známa nielen svojím inovatívnym prístupom k technológiám, ale aj elegantným a veľmi čistým dizajnom. Keď teda o nejakej svojej novinke napíše, že ide o jej „weirdest creation“, je jasné, že pôjde o niečo veľmi špeciálne. Tieto tenisky sa volajú On Cloudmonster a rozhodne si zaslúžia mimoriadnu pozornosť.

Všetky tenisky On spája patentovaná podrážka CloudTec. Jej systém tvoria tzv. cloudy, teda obláčiky, ktoré sa pri dopade stlačia, čím tlmia nárazové sily a zaisťujú mäkký došľap. Návratom do pôvodného tvaru následne využijú absorbovanú energiu na dynamický odraz. Ešte žiadne tenisky tejto značky sa však nemohli pochváliť takými monštruóznymi obláčikmi ako práve model Cloudmonster.

Napriek výraznej podrážke tenisky vážia len 275 g (pánska US 8,5), čo je pri ich mohutnosti prekvapivo nízke číslo. Drop majú 6 mm. Hlavnými prednosťami tohoto modelu majú byť maximálne pohodlie, maximálne odpruženie a maximálna návratnosť energie, vďaka ktorej zistíte, ako sa behá po oblakoch. Značka navyše stavila na ekológiu – viac než 30 % použitého materiálu pochádza z recyklovaných surovín.

Česká triatlonová reprezentantka a profesionálka Iveta Fairaislová na vlastných nohách otestovala, či je model Cloudmonster skutočne taký pohodlný, ako vyzerá.

Zvršok tenisiek je z ľahkej a priedušnej sieťoviny. Jazyk je tenký a dostatočne široký, pekne obopína celý priehlavok a drží na svojom mieste. Šnúrky sú ploché a počas testovania sa neobjavil žiadny problém s ich uvoľňovaním.

Medipodrážka zo superpeny Helion je mäkká, ľahká a veľmi pružná. Pri odraze je skutočne cítite, ako dodáva energiu do ďalšieho kroku, čomu pomáha aj tvrdá doska Speedboard ukrytá v medzipodrážke. Pri prechode do odrazovej fázy pomáha veľmi agresívny rocker.

Ani neviete, že bežíte po asfalte.

„Také ľahké?!“ Tak zneli moje prvé slová, keď som tenisky vybrala zo škatule a pozrela sa na vysokú medzipodrážku. Okamžite som bola nadšená aj z dizajnu. Pri prvých krokoch som sa cítila trochu nestabilne, pretože nie som zvyknutá na také vysoké a výrazne tlmené tenisky. Po niekoľkých minútach som si však zvykla a začala vnímať prednosti modelu Cloudmaster. Došľap je naozaj skvele tlmený. To pohodlie! Vôbec som si neuvedomila, že bežím po asfalte. Pena Helion je nádherne mäkká, čo sa mi na týchto teniskách páči snáď zo všetkého najviac. Aj po niekoľkých kilometroch sa mi bežalo ľahko ako na začiatku tréningu. 

Jediným drobným negatívom je pre mňa osobne šírka tenisky. Mám totiž naozaj úzku a plochú nohu, takže v tomto ohľade mi Cloudmonster úplne nesadli. Pre väčšinu bežcov to ale nebude problém.

Cloudmonster sú mimoriadne pohodlné tenisky, ktoré ocenia aj bežci na dlhé trate. Skvele sa však hodia aj na behy na zotavenie alebo každodenný tréning. Pretože toto pohodlie si budete chcieť užívať každý deň rovnako ako ja.

On Cloudmonster

Tieto zvláštne tenisky sme priviezli priamo zo švajčiarskeho laboratória. Zoznámte sa s modelom Cloudmonster, ktorý má ešte viac patentovanej technológie CloudTec a tlmenia. Podrážka je vybavená našimi doposiaľ najväčšími obláčikmi Clouds, doska Speedboard® sa postará o výbušný odraz a výrazný rocker pod špičkou pomáha pri odvaľovaní a bežeckom kroku na dlhých tratiach.

Viac informácií sa dozviete na: sorrygravity.cz.


Text: RELAX
Foto: sorrygravity.cz

1/1
Zavrieť reklamu