Čo vám dáva zdravotná poisťovňa za to, že beháte?

20. mája 2022

Športujete, zdravo žijete, platíte zdravotné poistenie a nie ste chorí. Odvďačila sa vám za to nejako vaša zdravotná poisťovňa?

Systém zdravotného poistenia na Slovensku nedovoľuje, aby ľudia, ktorí sa zodpovedne starajú o svoje zdravie, platili nižšie odvody. Rovnako tak zákon neumožňuje pýtať vyššie poistné od tých, ktorí si zdravie vedome ničia. Zdravotná poisťovňa však môže ubrať z peňazí, ktoré jej legislatíva dovoľuje použiť na vlastnú prevádzku, a tie dať napríklad aj na podporu bežeckých aktivít a rôzne príspevky športujúcim poistencom.

Veľkú výhodu oproti ostatným majú bežci poistení v Dôvere. Tá jediná ich systematicky podporuje už ôsmy rok. „Beh vnímame ako veľmi účinnú prevenciu pred civilizačnými chorobami, ktorých výskyt stále stúpa. Keby bolo viac ľudí, čo sa pravidelne hýbu a zdravo sa stravujú, mali by sme viac peňazí na liečbu ľudí, ktorí vznik svojho ochorenia nemohli ovplyvniť,” vysvetlil postoj poisťovne jej generálny riaditeľ Martin Kultan.

Zľavy na štartovnom i v lekárni

Preto aj v tomto roku majú poistenci Dôvery lacnejšie štartovné na vybraných bežeckých podujatiach. Po bratislavskom maratóne môžu využiť zľavu 2 až 4 eurá i na banskobystrickom maratóne, Rajeckom maratóne, Medzinárodnom maratóne mieru v Košiciach a tiež na trailových pretekoch v rámci Dragon Trails v Malých Karpatoch.

Najnovšie im poisťovňa vybavila aj 25% zľavu v lekárňach na produkty vyhľadávané športovcami. Teda na vitamíny, masti, bandáže, tejpovacie pásky a ďalšie. Zľavy môžu využívať počas celého roka v e-shope i v kamenných lekárňach Dr. Max. Každé dva mesiace je zľavnených iných päť produktov. Ktoré to aktuálne sú, sa dá zistiť na webe dovera.sk. Stačí vybrať Benefity pre poistencov a z nich Zľavu 25 % na produkty značky Dr. Max pre športovcov.

Opäť aj súťaž o Garmin

S reštartom bežeckých pretekov poisťovňa obnovila aj súťaž o športtester Garmin 945 a ďalšie ceny. Dôvera nimi odmeňuje bežcov za to, že sa pravidelne hýbu a zúčastňujú sa na hobby súťažiach. Pravidlá nájdete na webe AkoBuk.sk.

Podpora behov podľa riaditeľa poisťovne nejde na úkor zdravotnej starostlivosti. „Uhrádzame ju presne tak, ako nám prikazuje zákon. A dávame na ňu aj tie peniaze, ktoré môžeme použiť na vlastnú prevádzku. Cez náš grant sme poskytli už takmer dva milióny eur na liečbu, ktorú zdravotné poisťovne nehradia. Aj behy podporujeme z týchto peňazí. Pokojne sme ich mohli minúť na seba, no radšej sme ich dali našim poistencom,“ zdôraznil.

Viac informácií sa dozviete na webovej stránke poisťovne Dôvera.


Text a foto: Dôvera

1/1
Zavrieť reklamu