Počas Trans Danube Swim si užijete nezabudnuteľný pohľad na Bratislavu!

22. júna 2022

Trans Danube swim vznikol ako nápad ukázať Bratislavčanom iný pohľad na Dunaj. Dunaj nie je škaredá rieka, kvôli ktorej stojíme v zápchach na mostoch. Naopak, je to to najkrajšie, čo Bratislava má. Najdlhšia rieka EÚ. Mohutný živel, aký nemá ani Paríž či Rím.

Kedy? 4. september 2022
O koľkej? O 13.00 hod.
Kde? Nábrežie River Park

Väčšina ľudí pozná BUBO ako organizátora dovoleniek v exotike, ale málokto vie, že team tejto cestovnej kancelárie organizuje aj pravidelné plávanie cez Dunaj v centre Bratislavy.

Trans Danube Swim je ako let lietadlom. Nebezpečná časť je odlet a prílet. Keď už letíte, je to bezpečné. Sem-tam sa pritrafí malá turbulencia, ktorá vás trošku pohojdá.

Plávanie si začnete užívať v momente, ako sa ocitnete vo vode. Práve vtedy zabudnete na všetky starosti a uvedomíte si jedinečnosť tohto momentu. Prineste si so sebou vodotesnú kameru a zvečnite si tento moment. Dôležitá informácia: ak mávate do kamery, naši záchranári to môžu vyhodnotiť ako žiadosť o pomoc, preto to, prosím, za týmto účelom nerobte.

Do vody budeme vstupovať vo viacerých etapách. Šport, otužovanie a dobrá nálada, teda to čo Trans Danube Swim charakterizuje, je najlepšou obranou nielen proti chorobám. TDS je zaručeným liekom na lepšiu náladu.

Prihláste sa včas

Krásne na Trans Danube Swim je to, že každý rok je iný. Nielen farbou čiapky, ale aj teplotou vody a výškou jej hladiny, teda silou Dunaja. Prihláste sa včas a využite zvýhodnené štartovné. Začnite otužovať, žiť zdravo. Dva týždne pred štartom si vyzdvihnite plávaciu čiapku v kancelárii BUBO, na adrese Dunajská 31, v centre Bratislavy. Môžete tak urobiť najneskôr v piatok pred štartom.

Čo vás vlastne čaká?

Stretávame sa pri River Parku, na nábreží, Dunaja o 13:00. (Mapa štartu)

O chvíľu na to, okolo 13.15, odovzdáme svoje veci na prezlečenie v cieli. O 13.30 si vypočujeme bezpečnostné poučenie pred plávaním. Organizátori aj záchranári sú s nami od vzniku akcie, vďaka čomu máme dostatočné skúsenosti a vieme zvládnuť aj náročnejšie podmienky či menej skúsených plavcov.

Trans Danube Swim je zaručeným liekom na lepšiu náladu. Foto: Trans Danube Swim.

O 14.00 bubeníci zahrajú tuš. Odpálime svetlicu a spoločne vyrážame. Do vody však skáčeme na tri etapy. O 14:05 sa pridáva druhá skupina a o 14:15 tretia. Prvý ide plavec profesionál, ktorý preplával Dunaj už deväťkrát. Všetci skáčeme do Dunaja s pokrikom, ktorý trikrát opakujeme, nech dostaneme do krvi čo najviac adrenalínu. Prvých 50 metrov sa začína plávať v 15-20% uhle proti prúdu rieky. Potom sa už môžete nechať unášať, dýchať nádhernú vôňu Dunaja a vychutnávať si zážitok. Postupne plávajte smerom k druhému brehu. V druhej tretine sa nezabudnite obzrieť na druhú stranu. Bude to najkrajší pohľad na Bratislavu, aký ste kedy zažili. Plávanie vám potrvá 15 až 25 minút.

V krvi koluje adrenalín a za sebou máme neuveriteľný zážitok. Teraz je na rade výstup z vody, najdôležitejšia časť. Nasledujte ľudí pred sebou a držte sa 10-30 metrov od brehu. Postupne vystupujeme na dvoch širokých schodiskách. Je to príjemné vystupovanie z Dunaja – navzájom si pomáhame a podávame ruky. Chyťte sa za predlaktie.

POZOR: schodiská sú za železným pontónom, ktorý slúži na prípadné pridržanie sa. Nevychádzajte hore na pontón! Úplným základom je neplávať nad pontón. Voda je taká silná, že vás strhne. Pontón oboplávajte z ľavej strany. Pod pontónom urobíte dva až tri zábery a ste pri schodoch. Ak nestihnete prvé schody, druhé schody sú o päť metrov ďalej. Tie druhé schody využíva iba pätina plavcov. Ešte raz, keď vychádzate von, chytá sa za predlaktie, nie dlane. Vopred vysvetlite vašim blízkym, ktorí na vás čakajú na druhej strane, že bezpečnosť je prvoradá a potrebujeme, aby boli schody voľné.

S hrdosťou si užite pocit z preplávaného Dunaja a zabavte sa v cieli. Odteraz budete Dunaj navždy vnímať inak. Po vystúpení z vody si nájdete svoju batožinu, stany na prezlečenie a stany s občerstvením. Oslavujte svoj úspech, dajte si pivko a kochajte sa pohľadom na nádhernú rieku. Ten úžasný pocit ste si zaslúžili.

Pridajte sa k plavcom

Trošku sa bojíte? Máte rešpekt? Je to normálne. Do krvi sa vám dostane viac adrenalínu – ako pravekým lovcom, ktorí sú v nás stále niekde ukrytí. No dnes sa stávate lovcami zážitkov. Unikátna akcia spoločného plávania cez Dunaj už desať rokov približuje našu nádhernú rieku všetkým Bratislavčanom aj návštevníkom mesta. Pridajte sa k plavcom, ktorí už od roku 2014 vstupujú prvú septembrovú nedeľu do vôd tejto nádhernej rieky.

PRIHLÁSIŤ SA


Text a foto: BUBO

1/1
Zavrieť reklamu