Šesť dôvodov, prečo behať po obláčikoch

15. júla 2022

Nezáleží na tom, či beháte v meste, v lese alebo v kopcoch – beh po obláčikoch si možno užiť kdekoľvek. Stačí si obuť bežecké tenisky značky On s tlmením CloudTec.

Táto patentovaná technológia spojila nespojiteľné: komfort a rýchlosť, mäkký došľap s dynamickým odrazom, eleganciu s funkčnosťou. Ako je to možné?

1. Došľap ako na obláčik

Ten komfort musíte zažiť na vlastné nohy! Pri došľape na zem sa jednotlivé tlmiace prvky stlačia vertikálne aj horizontálne, čím zabezpečia príjemne mäkký dopad. Beh totiž nie je skákanie hore a dole cez švihadlo, je to pohyb vpred. Vďaka tomuto systému vám tenisky On neupravujú krok, ale prispôsobia sa mu a tlmia len tam, kde je to nutné.

2. Raketový vzlet

CloudTec je prvá technológia, ktorá zaisťuje tlmenie len počas fázy dopadu – jedinej časti bežeckého kroku, keď ho naozaj potrebujete. Len čo došliapnete na zem, jednotlivé cloudy sa stlačia, čím vytvoria pevný základ pre dynamický, silný a prirodzený odraz. Žiadna energia sa v tlmení nestratí. Pripraviť sa, pozor, štart!

CloudTec je prvá technológia, ktorá zaisťuje tlmenie len počas fázy dopadu – jedinej časti bežeckého kroku, keď ho naozaj potrebujete.

3. Pena ľahká ako obláčik

Tlmiaca pena Helion tvorí základ jednotlivých prvkov CloudTec. To ona zaisťuje pohodlie, aby vás následne vystrelila vpred. Unikátna technológia použitá pri výrobe totiž umožňuje prepojiť tuhšie materiály s mäkšími, čo jej dáva vlastnosti, pre ktoré bolo v minulosti nutné kombinovať v medzipodrážke viac materiálov.

Preto je Helion ľahká, no pritom poskytuje vysokú návratnosť energie. Je prispôsobivá, ale pritom dokáže nohu ochrániť. Je odolná voči teplotám aj rozmarom počasia, takže sa na ňu možno spoľahnúť celý rok. Helion je viac než len pena. Je to superpena!

4. Cesta k lepším výkonom

Už keď značka On vstupovala v roku 2011 na trh, Švajčiarsky federálny technologický inštitút vo svojej štúdii dokázal, že bežci v Onoch mali pri testoch v laboratóriu jednoznačne nižšiu pulzovú frekvenciu a nižšiu hladinu laktátu. Aj vďaka tomu sa On stala najrýchlejšie rastúcou bežeckou značkou na svete.

Zaujímavosť z histórie

Olivier Bernhard bol profesionálny triatlonista. Po ukončení kariéry sa začal zaoberať vývojom bežeckej tenisky, akú sám ako profesionálny športovec hľadal, ale nenašiel. Chcel tenisku, ktorá by bola pohodlná, no pritom rýchla. Odpružená, no pritom dynamická. A predovšetkým taká, ktorá by napĺňala jeho filozofiu: bring fun into the run – vniesť do behu zábavu.

Svoje sily potom spojil so švajčiarskym inžinierom, ktorému predstavil svoj nápad. Rozrezal záhradnú hadicu, ktorej kúsky nalepil na podrážku pretekárskej topánky. Efekt, ktorý dosiahol, sa približoval pocitu, aký chcel zažívať pri behu. Spoločne potom vyrobili desiatky prototypov, ktoré spájala základná charakteristika – tlmený došľap a rýchly odraz.

5. Do každého terénu

Neexistujú dva rovnaké lesné chodníčky ani dva rovnaké traily. Jestvuje ale podrážka, na ktorú sa môžete spoľahnúť na ktorejkoľvek prírodnej trase. Vďaka technológii Missiongrip dokonca aj na horských a lesných trasách zažijete, ako sa behá v oblakoch. Čaká na vás v modeloch Cloudventure, Cloudventure Peak, Cloudultra a po novom aj v Cloudvista.

6. Spojenie funkčnosti a elegancie

Aj v prírode môžete vyzerať štýlovo. Tenisky On sú výnimočné nielen svojou technológiou, ktorá sa testuje vo švajčiarskych Alpách, ale aj vďaka neprehliadnuteľnému vzhľadu, s ktorým sa nestratíte ani na horských cestách. Dominujú mu elegancia a čisté línie.

Otestujte tenisky On

Tenisky On môžete otestovať na vlastnej koži na pretekoch série Behaj lesmi, kde sú pre vás pripravené testovacie modely, ktoré si môžete zadarmo obuť na preteky.

Vyberte si tie pravé

Viac informácií o všetkých modeloch a technológiách On nájdete na stránke sorrygravity.cz, kde si môžete objednať nielen tenisky, ale aj najlepšie funkčné oblečenie.


Text: Running
Foto: sorrygravity.cz, Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu