Enrico a Andreas Burikovci: “Podarilo sa nám pribrať zo 63 na 79 kíl.”

19. júla 2022

Dvadsaťpäťroční Enrico a Andreas Burik pochádzajú z Dubnice nad Váhom. Z drobných chlapcov sa vypracovali na špičkových akrobatov. V Trenčíne sa pridali ku skupine parkouristov z Freerun Slovakia, neskôr Born to Trick a so skúsenosťami prišli nové ponuky do rôznych veľkých projektov.

Prečo ste sa vrhli na cvičenie? Čo bol prvotný impulz?

Na základnej škole sme boli veľmi chudí. Dostávali sme rôzne prezývky ako kostík alebo vešiak. Dlho sme šikanu neriešili a naozaj sme veľa zniesli. Raz sme si ale povedali, že už stačí a začali sme cvičiť. Najskôr iba doma, neskôr sme začali chodiť do fitka. Z cvičenia sa stal relax, prinášalo nám radosť a odreagovanie.

S tým prišla chuť robiť ešte niečo iné a začali sme sa zaoberať akrobaciou a silovými prvkami. Workoutu, parkouru, freerunningu a silovej akrobacii sa venujeme cez osem rokov. Tri-štyrikrát do týždňa sme mávali tréningy s deťmi a mimo nich sme sa venovali sebe. Aktívne cvičíme tak dva alebo tri roky.

Porovnávate si navzájom výsledky?

Určite. Dokonca vidíme na sebe aj to, čo iní na nás nevidia.

Aká je pre vás dôležitá strava?

Kvalitu stravy sme nikdy veľmi neriešili, vždy sme sa snažili len jesť čo najviac. Časom sa však u nás prejavovali problémy s trávením a začali sme v naberaní svalovej hmoty stagnovať. Začali sme študovať informácie o stravovaní, nechali sme si poradiť od ľudí, ktorí sa stravovaniu venujú. Vďaka tomu už vieme, čo nám robí zle a čo nie, koľko kilokalórií potrebujeme na priberanie a koľko na chudnutie.

Bratia Burikovci sa workoutu, parkouru, freerunningu a silovej akrobacii venujú viac ako osem rokov. Foto: @ae_twins_official.
2/4
Zavrieť reklamu