SÚŤAŽ+KVÍZ! Nosíte smart hodinky? Poznáte funkcie, ktorými sa vyznačujú?

25. júla 2022

Trendom posledných rokov sa stalo okrem zdravého životného štýlu aj jeho sledovanie a meranie. Na trhu sa nachádzajú stovky rôznych druhov zariadení, ktoré vám pomáhajú merať nielen životné funkcie, ale aj športový výkon. Poďte si s nami zasúťažiť o smart hodinky!

Výrobe smart hodiniek na športové využitie sa venuje aj spoločnosť Xiaomi, ktorá uviedla na slovenský trh najnovší typ smart hodiniek – Xiaomi Mi Smart Band 7.

Môžete si s nami zasúťažiť o hodinky predchádzajúcej generácie – Xiaomi Mi Smart Band 6 a k nim farebné vymeniteľné náramky spolu v hodnote 58 €. Stačí, keď vyplníte tento kvíz, urobíte si screenshot jeho výsledku a ten vložíte do komentára pod tento súťažný príspevok na Facebooku Relax magazínu. Do súťaže sa môžete zapojiť najneskôr do 31. júla 2022 a my 1. augusta 2022 náhodne vyžrebujeme jedného víťaza, ktorý od nás získa Xiaomi Mi Smart Band 6.

Tak teda, poďme na to.

0%

Prečo má zmysel meranie tepu?

Xiaomi
Správne! Nesprávne!

Smart hodinky a náramky dokážu zaznamenať podozrivú aktivitu spojenú s tepom, či už je príliš nízky alebo vysoký.

Aký je rozdiel medzi vodeodolnosťou a vodotesnosťou?

Xiaomi
Správne! Nesprávne!

Pokiaľ vám záleží na tom, aby ste mohli využívať smart hodinky vo vode, sledujte hodnotu ATM, ktorá označuje mieru vodotesnosti. Pozor: nezabudnite, že so smart hodinkami by ste nemali chodiť do slanej morskej vody.

Fázy spánku nie sú žiadnou novinkou. Pri ktorej si naše telo naozaj oddýchne?

Xiaomi
Správne! Nesprávne!

Ľudský spánok skúmali tisíce svetových vedcov dlhé roky. Čo vieme teraz povedať, je to, že i keď je dĺžka spánkového cyklu rozličná, zvyčajne sa delí na päť fáz – štyri non-REM fázy, ktoré slúžia na regeneráciu tela a na REM fázu, ktorá plne zamestnáva myseľ.

Koľko športov, vrátane napríklad plávania, jogy, tanca, či HIIT vie sledovať Xiaomi Mi Smart Band 6?

Xiaomi
Správne! Nesprávne!

Niektoré druhy hodiniek dokážu sledovať hodnotu SpO2 – teda hladinu kyslíka v krvi. V akom rozmedzí sa hýbe hodnota zdravej osoby?

Xiaomi
Správne! Nesprávne!

Hodnota SpO2 by sa mala u zdravej osoby hýbať na úrovni 90 – 100 %.

Je možné v súčasnosti platiť hodinkami alebo je to len utópia?

Xiaomi
Správne! Nesprávne!

Platba hodinkami je už bežným štandardom – a NFC čip, ktorý to umožňuje sa nachádza aj v hodinkách Xiaomi Mi Smart Band 6. Pri výbere smart náramku si treba dať pozor, pretože firma ponúka dva varianty – s čipom a bez neho.

Hovorí sa, že aby ste sa udržali zdraví, mali by ste denne prejsť 10 000 krokov. Je to podľa vás pravda?

Xiaomi
Správne! Nesprávne!

Pokojne si nastavte dennú hranicu krokov 6 000 alebo 8 000 krokov, dôležité je, že ju viete splniť a tak vás bude motivovať k lepším výkonom.

Priveľa decibelov poškodzuje sluch. Aké množstvo decibelov môžeme považovať na rušivé?

Xiaomi
Správne! Nesprávne!

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) môže hladina hluku, ktorá obsahuje viac ako 55 dB pôsobiť rušivo. Pri výbere slúchadiel preto berte ohľad na kvalitu, vhodnými môžu byť Xiaomi Buds 3T Pro Gloss White.

Nosíte smart hodinky? Poznáte funkcie, ktorými sa vyznačujú?
Skvelé!

Výborne, poznáte funkcie športových hodiniek, nech sa vám športuje aspoň tak dobre, ako ovládate teóriu. Vyskúšajte aj iné z našich kvízov, zamerané napríklad na izbové rastliny, všeobecný prehľad alebo o psích plemenách.
Celkom fajn

Fajn. Máte síce trochu medzery, no stačí sa poradiť s odborníkmi alebo si pri výbere preštudovať porovnania produktov. Pokiaľ sa však nevenujete športu profesionálne, s kúpou Xiaomi Mi Smart Band 7 v budúcnosti neurobíte krok vedľa. Vyskúšajte aj iné z našich kvízov, zamerané napríklad na izbové rastliny, všeobecný prehľad alebo o psích plemenách.
Mohlo to byť lepšie. Máte nárok na opravu!

Fuf, o tejto téme nemáte zrejme veľký prehľad, to však nevadí. Možno sa vám podarí vyhrať Xiaomi Mi Smart Band 6 a dozviete sa o tejto téme viac v praxi. Vyskúšajte aj iné z našich kvízov, zamerané napríklad na izbové rastliny, všeobecný prehľad alebo o psích plemenách.

Smart náramok je skvelým sprievodcom na ceste za lepším zdravím a môže vás aj motivovať vybehnúť von alebo sa ísť len tak prejsť. Ak sa vyberiete von na menej ako 6 hodín, skvelým spoločníkom vám budú aj Xiaomi Buds 3T Pro Gloss White, ktoré presne toľko vydržia na jedno nabitie – a okrem toho, že vám do ucha prinesú obľúbený podcast alebo interpreta, majú mnoho ďalších funkcií.


Text: EF
Foto: Xiaomi

1/1
Zavrieť reklamu