Kompresia z dielne CEP

1. augusta 2022

Nechajte sa s bezeckepotreby.sk previesť svetom kvalitných kompresných návlekov.

Kompresia je tlak vyvíjaný športovým oblečením na špecifické časti tela. Podporuje cirkuláciu krvi a stabilizuje svaly a kĺby. Aby bola účinná, musí byť správne odstupňovaná, čo znamená, že najsilnejšia je v oblasti členku a smerom nahor postupne klesá. To je dôležité preto, aby sa maximálne podporil tzv. žilový návrat a aby bola kompresia pre vaše telo skutočne prínosná. Ak kompresný profil nie je odstupňovaný, môže mať kompresia na telo dokonca škodlivé účinky, pretože ľahko dôjde k priškrteniu určitej oblasti, na ktorú je produkt aplikovaný.

Kompresia posilňuje prirodzený proces odplavovania kyseliny mliečnej zo svalov. Pomáha vytlačiť odkysličenú krv späť do srdca, kde sa filtruje s čerstvými živinami. To umožňuje rýchlejšiu regeneráciu a pomáha pri obnove svalového tkaniva a vlákien i po intenzívnom tréningu, teda v pokoji. Nosenie kompresných produktov pôsobí na regeneráciu svalov aj počas aktivity, čím sa oddiaľuje nástup svalovej únavy.

Kompresia všeobecne zlepšuje prísun čerstvého kyslíka a živín do svalov. Vďaka tomu cítite, že sú vaše nohy ľahšie a menej unavené. Podpora prísunu kyslíka a živín môže telu prospievať počas aktivity, státia a dokonca i sedenia.
Predstavte si svoj žilový systém ako sústavu „ventilov” (chlopní), ktoré sa otvárajú a zatvárajú podľa toho, ako pumpuje srdce. Pri nosení správne odstupňovanej kompresie (technológie CEP compression) je na vaše žily a tepny vyvíjaný vonkajší tlak, ktorý udržuje ventily v dokonalej funkčnosti, čím je zaistený efektívnejší pohyb krvi v tele. Zlepšený krvný obeh znižuje opuchy, pomáha predchádzať vzniku krvných zrazenín a zlepšuje proces hojenia v tele.

A kto vlastne stojí za značkou CEP? Za týmito jedinečnými športovými kompresnými produktmi nájdete spoločnosť MEDI GmbH sídliacu v nemeckom Bayreuthe. Spoločnosť Medi vznikla v roku 1951 ako firma pozostávajúca z dvoch ľudí a dnes má po 70 rokoch svojej existencie viac ako 1700 zamestnancov a pôsobí takmer v 30 krajinách sveta. Súčasná produktová škála výrazne presahuje segment Flebológie, ktorý zastupujú výrobky určené na žilovú terapiu.

Spoločnosť Medi využila v priebehu rokov svoje bohaté skúsenosti pri vývoji a výrobe špeciálnych kompresných pančúch a návlekov na terapiu lymfatických ochorení (segment Lymfológia) a pri vývoji a výrobe úpletových kompresných bandáží aj rigidných pevných ortéz (segment Ortopédia).

Desaťročia skúseností v kompresívnej technológii a úzka spolupráca so špičkovými športovcami a renomovanými odborníkmi z oblasti športovej medicíny pomohli v roku 2007 vybudovať značku CEP. Medi je jedinou spoločnosťou, ktorá integruje tieto medicínske poznatky a odborné know-how do svojich produktov aktivujúceho športového oblečenia, čo z nej robí lídra v danom segmente. 


Text: bezeckepotreby.sk
Foto: RUN 4 FFWPU/pexels.com

1/1
Zavrieť reklamu