Najnovšie vydanie časopisu o cestovaní, Lonely Planet, je v predaji

17. augusta 2022

Stredomorie nie je len o plážach a mori, aj keď aj tie samozrejme stoja za návštevu. V najnovšom čísle Lonely Planet sa pozrieme do vnútrozemia Ibizy, ale aj do pevninského Španielska, na taliansku Sicíliu a Ischiu.

Na netradičnej plavbe po kanáli zavítame aj do menej známych kútov Francúzska. V rubrike Sprievodcu po Česku a Slovensku vám predstavíme Národný park Vysoké Tatry, historické mestečko Třeboň, Máchovo jazero ako stvorené na kúpanie a zámok Sychrov.

Ibiza

Turisti a cestovatelia síce považujú tento ostrov hlavne za destináciu, kde sa konajú nekonečné párty, ale miestni ju poznajú inak – ako ostrovnú krajinu plnú starobylých dediniek s typickou trikolórou červenej pôdy, zelených kopcov a modrého mora.

Na burgundskom vidieku

Plavba loďou kanálom cez burgundský vidiek odhaľuje krajinu stredovekých kostolov a viníc, kde tradičný francúzsky život stále plynie pomalým tempom.

Raj v Tichomorí

Exotický raj tak, ako si ho predstavujeme uprostred nikdy nekončiaceho modrého oceánu. To sú Cookove ostrovy; tam, kde je v DNA miestnych obyvateľov zapísaná kávová kultúra, bio potraviny a príprava kvalitného jedla. A nielen to. Prečítajte si o nich viac.

Andalúzske cyklotrasy

Cyklotrasy, ktoré vedú andalúzskym vnútrozemím. Bývalé železničné trate sa zmenili na cyklotrasy a vedú dedinami a divokou krajinou na najjužnejšom výbežku kontinentu.

A poznáte zámok Sychrov?

Novogotický zámok Sychrov skúžil pôvodne ako rezidencia francúzskeho rodu Rohan. nachádza sa na ňom aj najväčšia zbierka francúzskeho portrétového umenia v strednej Európe. Zámok sa nachádza na severe Českej republiky, v Libereckom kraji a čaká na vašu návštevu.

Viac informácií a článkov nájdete v tohtoročnom štvrtom vydaní časopisu Lonely Planet. Chcete ho čítať medzi prvými? Rovno si ho predplaťte.

1/1
Zavrieť reklamu