Poďme kvasiť! Aká je Sila prírodnej fermentácie?

13. septembra 2022

Ľudské telo je hostiteľom bakteriálnej populácie, ktorá obsahuje sto biliónov stvorení! A tak ako oni nemôžu žiť bez nás, my nemôžeme žiť bez nich.

Živé len naoko 

Mnoho komerčne fermentovaných potravín prechádza pasterizáciou, ktorá zničí všetky cenné baktérie.   

Sila života v jednoduchých fermentovaných potravinách ostro kontrastuje s priemyselnými potravinami bez života, ktoré plnia regály supermarketov. Na jogurte by malo byť napísané, že vo vnútri nájdete živé kultúry, inak sa zmierte s tým, že všetko živé v ňom zabila fermentácia. Kyslá kapusta môže byť tepelne upravená a až potom zavarená do obalu. Predĺži sa tým síce jej trvanlivosť, ale zároveň pripraví o život všetka mikroflóra. Aj miso sa môže predávať vo forme prášku bez stopy života.  

2/3
Zavrieť reklamu