Nová Zázračná planéta je v predaji. Na aké témy sa môžete tešiť?

26. septembra 2022

Kto by čakal, že môže byť na Slovensku pretlak mozgov? Veď všade predsa čítame, že všetci chcú pracovať v zahraničí. Nuž, tie až tak úplne všetci. Niektorí z nich zostávajú na Slovensku a my by sme na nich mali byť právom hrdí.

Či už prišli s novým softvérom, testovaním chorôb, alebo lietajúcim autom, všetci majú jedno spoločné – pochádzajú zo Slovenska. Ani nebudete veriť, koľko šikovných ľudí tu vyrástlo! Preto sme si pre vás pripravili článok o ich vynálezoch, ktoré majú potenciál zmeniť svet.

A čo viac, dozviete sa, prečo sa ľudia v stredoveku báli drakov, aj keď ich nikto nikdy nevidel, ako postavili Sochu slobody, ktorá v Amerike vítala aj slovenských prisťahovalcov, alebo ako vzniká vietor.

Lasery zmenia vojnu

Lasery, aké sme videli ešte len donedávna akurát tak v sci-fi príbehoch, sa dnes menia na kľúčové nástroje vojenských stratégií.

Prečo skunk smrdí

Tieto huňaté potvory sú známe pre zadúšajúci pach, ktorý pokryje všetko, na čo len dosiahne – a nie je vôbec jednoduché sa ho zbaviť. Prečo však vypúšťajú taký neznesiteľný zápach?

30 odpovedí na najzaujímavejšie otázky vo vesmíre

Čo ak by sa Zem prestala otáčať? Čo by sa stalo, ak by nás kontaktovali mimozemšťania? Čo je červený posun? Ako sa používajú toalety na ISS? Na tieto a mnoho ďalších otázok máme odpovede!


V časopise Zázračná planéta nájdete množstvo ďalších obohacujúcich článkov. Nestrácajte zbytočne čas a radšej si ho rovno predplaťte. Keď si ho predplatíte teraz na dva roky, získate k predplatnému sonickú kefku Niceboy. (Akcia platí do vypredania zásob.)

1/1
Zavrieť reklamu