Adrenalin Film Festival vyráža na turné po Slovensku!

24. októbra 2022

Extrémne športy a kvalitný filmový zážitok skrátka patria k sebe. Nie často však máš tú možnosť pozrieť si ich na veľkom plátne. Dobrou správou je, že už túto jeseň prídu za tebou do Bratislavy, Liptovského Mikuláša a do Žiliny, tak si to nenechaj ujsť.

Pravdepodobne zatiaľ najviac nabitý ročník festivalu venovanému adrenalínu prinesie do týchto troch slovenských miest najčerstvejšie novinky a najočakávanejšie snímky sezóny 2022. K tomu množstvo zaujímavých diskusií zameraných na životný štýl ľudí, ktorí týmto športom totálne prepadli, či ekológiu, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou všetkých, ktorí milujú tráviť svoj voľný čas zábavou v prírode.

Môžeš sa tešiť hneď na dva megaprojekty od legendárnej produkcie Teton Gravity Research: freeskii a snowboardovú lahôdku – Magic Hour – či film pre všetkých vyznávačov horskej cyklistiky – Esperanto. Surfoví fanúšikovia sa zase dozvedia viac o živote muža, ktorý je stelesnením rovnováhy medzi pohodovým prístupom k životu a jazdením na dosť možno najnebezpečnejšej vlne na svete. Dokument The Yin & Yang of Gerry Lopez nakrútil pre značku Patagonia ikonický skateboardista Stacy Peralta a sľubuje skutočne plnohodnotný zážitok. 

O tvorbe filmu Vlci na hranicích, ktorý mapuje nepokoje v českej spoločnosti, do ktorej sa po stáročiach vracajú tieto vzácne šelmy, prídu porozprávať priamo jeho tvorcovia. To, že aj rybačka môže byť adrenalínové dobrodružstvo, ti vo filme Catch me! ukáže a priamo do priestorov obchodu Wilderoben v Bratislave príde porozprávať zanietená partička Slovákov, ktorá sa vybrala na expedíciu do Bolívie. A napokon budeš mať tú možnosť položiť pár otázok aj bikerovi Viktorovi Novákovi, ktorý opustil klasický život pracujúceho človeka a začal žiť v dodávke, aby mohol robiť to, čo ho naozaj baví – stavať bike parky a hlavne veľa jazdiť, napríklad aj na takých nádherných a odľahlých miestach, ako je Island.

Samozrejme, bude toho ešte omnoho viac, takže sleduj Facebook a Instagram Adrenalin Film Festivalu.

Adrenalin Film Festival sa bude konať v nasledovných termínoch:
26. – 30. októbra v Bratislave (Kino Film Europe, Hangair a Wilderoben),
7. – 9. novembra v Liptovskom Mikuláši (Golden Apple Cinema)
– a 15. – 16. novembra v Žiline (Smer Klub 77).

Viac info na www.adrenalinfestival.sk

Festival finančne podporil Audiovizuálny fond.

Ak máš záujem, pridaj sa do FB eventov a získaš najčerstvejšie informácie.

Bratislava | Liptovský Mikuláš | Žilina


Text a foto: Adrenalin Film Festival

1/1
Zavrieť reklamu