10 dôvodov, prečo navštíviť Tokio

31. októbra 2022
Tokio, Japonsko

Ak sa vyberiete do Japonska, vaše prvé kroky by mali viesť do druhého najväčšieho mesta na planéte s 38 miliónmi obyvateľov. Máme na to hneď niekoľko dôvodov.

3. Tokio Skytree

Krajinu zapadajúceho slnka preslávila architektúra po celom svete. Najvyššou budovou v Japonsku je 634 metrov vysoká 29-poschodová Tokio SkyTree. Vo výške 350 a 450 metrov sa nachádzajú vyhliadkové terasy. Stali sa turistickou atrakciou, na ktorej sa tlačia davy turistov.

Veža má 13 výťahov a aj keď sa vám na prvý pohľad bude zdať, že pri čakaní na najkrajší výhľad v Tokiu zostarnete, rad postupuje rýchlo.

4. Národná záhrada Shinjuku Gyoen

Ak si budete chcieť oddýchnuť od rušného veľkomesta a zatúžite po pikniku s výhľadom na Tokio, zamierte do národnej záhrady Shinjuku Gyoen, ktorá je otvorená pre verejnosť od konca 2. svetovej vojny. Nájdete útočisko v tematických záhradách – anglickej s rozsiahlymi trávnikmi, nádhernej symetrickej francúzskej záhrade aj japonskej s cestičkami okolo rybníka a typickým „kvetom čerešne“ a vidieť sa oplatí aj prekrásny Taiwanský pavilón.

2/5
Zavrieť reklamu