Minerály pre krásnu pokožku

6. novembra 2022

V ideálnom svete by nám zdravá a vyvážená strava poskytla všetky potrebné výživné látky, ktoré naše telo potrebuje. Dobre vieme, že to tak nie je. Tisícky rokov sme ťažili minerálne soli a minerály pre ich liečivé a skrášľujúce účinky. Ktoré minerály nám môžu pomôcť ku krásnej pokožke?

Vápnik ~ Calcium

Pozor na tvrdú vodu

Vápnik sa v štúdiách spája s hojením tkanív. Jeho nedostatok môže viesť k predčasnému starnutiu pokožky. Je nevyhnutný pri zabezpečovaní každodennej funkcie kože vrátane regulovania podkožného tuku a obnovy buniek. Obsahuje ho väčšina kúpeľných solí, ale často sa vyskytuje aj prirodzene vo vode, ktorá tečie z kohútika, najmä v oblastiach s výskytom tvrdej vody.

Vápnikové ióny sa vo vode viažu na povrchovo aktívne látky, ako je laurylsulfát sodný, ktorý sa nachádza v bežných kozmetických výrobkoch. Stávajú sa nerozpustnými a vyzrážajú sa na pokožke. To môže zvýšiť jej pH a narušiť funkciu fyzikálnej bariéry. Ak vám teda doma tečie tvrdá voda, vyhnite sa produktom, ktoré ho obsahujú.

Draslík ~ Kálium

Dôležitý pre pitný režim

Bez draslíka sú bunky dehydrované, naruší sa rovnováha medzi príjmom a výdajom tekutín a do bunky sa nedostane dostatok kyslíka. To všetko ovplyvní jej zdravie a je to veľmi dôležité pri eliminácii toxínov. Draslík zvyšuje produkciu nových buniek a zmatňuje pleť.

Tiež zlepšuje produkciu podkožného tuku, redukuje poškodenia a pomáha pri blednutí jaziev.

2/3
Zavrieť reklamu