Päť zdravotných plusov pravidelného sexu

8. decembra 2023
muž a žena v posteli

Pravidelné milovanie má mnoho pozitív pre naše fyzické aj psychické zdravie. Pozreli sme sa na päť zdravotných plusov, ktoré so sebou prináša.

Len pre zaujímavosť: Milovanie nie je náročná činnosť.

Milovanie nie je náročná činnosť. Vedci merali krvný tlak, pulz a spotrebu kyslíka pri „experimentálnych súložiach“ v špeciálnych laboratóriách. Dospeli pri tom k dosť nadsadeným hodnotám – napríklad si mysleli, že v priebehu pohlavného styku človek spáli asi 880 kilojoulov, čo zodpovedá asi 30-minútovému behu. Sledované dvojice sa oddávali sexuálnej aktivite v prítomnosti výskumníkov, boli napojené na prístroje a pod výsledky sa „podpísalo“ stresujúce prostredie.

Až neskôr Američania Hellerstein a Friedman zaistili, že sa potrebné údaje zaznamenávali v domácom prostredí. Páry si sami zapájali prístroje a zdravotnícky personál bol z tejto aktivity vylúčený. Rozdiely vo výsledkoch boli ohromujúce.

Vedci zistili, že zaťaženie srdca a krvného obehu muža pri sexuálnej aktivite so stálou partnerkou sa rovná bežnému výstupu po schodoch na druhé poschodie.

A vedeli ste, že srdcová frekvencia muža počas vyvrcholenia sa zvýši z 90 na 140 tepov za minútu?

A teraz poďme na päť benefitov pravidelného sexu..

1/3
Zavrieť reklamu