Päť zdravotných plusov pravidelného sexu

8. decembra 2023
muž a žena v posteli

Pravidelné milovanie má mnoho pozitív pre naše fyzické aj psychické zdravie. Pozreli sme sa na päť zdravotných plusov, ktoré so sebou prináša.

1. Zlepšuje imunitný systém

Podľa niektorých výskumov ľudia, ktorí majú aspoň 1x týždenne pohlavný styk, majú až o 30 % vyššiu hladinu látok, ktoré ich chránia pred infekciami.

2. Znižuje citlivosť na bolesť

V priebehu orgazmu sa aktivuje mozgové centrum, ktoré má za úlohu potláčať bolesti. Vysiela signály, aby sa uvoľnili hormóny endorfíny, ktoré sú schopné na niekoľko minút znecitlivieť nervové zakončenia, ktoré prinášajú späť do mozgu informácie o bolesti spôsobenej napríklad menštruáciou, migrénou alebo artrózou.

Endorfíny uvoľnené v priebehu sexuálnej aktivity majú podľa vedcov účinky podobné morfiu. Prinášajú pocity šťastia a radosti.

3. Znižuje výskyt rakoviny prsníkov u žien a prostaty u mužov

Bohatý sexuálny život pravdepodobne znižuje riziko rakoviny. Odborníci radia mužom, aby ejakulovali aspoň 2- až 3-krát týždenne, čo funguje ako prirodzená masáž prostaty. Niektoré štúdie uvádzajú priaznivé účinky pravidelného milovania aj počas tehotenstva, ktoré je však potrebné konzultovať s gynekológom a pôrodníkom.

2/3
Zavrieť reklamu