10 sviežich fitnestipov na každý deň – časť 2

24. novembra 2022

Prečítajte si druhé pokračovanie nášho článku o mini-fitnestipoch, ktoré pri pravidelnom dodržiavaní a vytvorení rituálu prinesú zlepšenie vášho fyzického a duševného zdravia.

Poďte si s nami prečítať ďalších desať.

1. Chôdza len na špičkách

Vždy, keď sa zdvihnete z gauča a vyberiete sa do kuchyne, môže sa z toho stať malý tréning. Zaumieňte si, že sa pri chôdzi pätami nedotknete zeme aspoň na 30 sekúnd. Pozor, aby vaša horná časť tela ostala vzpriamená. Výsledkom budú pekne vyformované lýtka.

2. Rýchly gaučový tréning

Sedíte pohodlne? Tak poďme: ruky položte na gauč alebo stoličku, vrchnú časť tela a zadok ľahko nadvihnite tak, aby sa záťaž preniesla na ruky. Dôležité je, aby ramená zostali dole a brucho bolo spevnené. Tento cvik spevňuje svaly trupu, špeciálne ramená a hornú časť chrbta.

Opakujte každý večer pri pozeraní televízie 3- až 4-krát po 20 sekúnd.

Vyskúšajte aj rýchly gaučový tréning. Foto: Shutterstock.

3. Regenerácia pod striedavou sprchou

Horúca, studená, horúca, studená – sprchovanie podľa tejto schémy je najlepším uvoľnením práve po športovaní. Aktivuje prekrvenie, pôsobí preventívne proti svalovým kŕčom a zmierňuje napätosť.

4. Drepy pri vešaní bielizne

Dobrá príležitosť pre najdôležitejšie fitnes cvičenie. Kôš s bielizňou postavte na zem a namiesto zohýbania sa po každý kúsok bielizne urobte drep. Zadok vystrčte dozadu, urobte hlboký podrep až kým nie sú stehná vo vodorovnej polohe. Ak na konci cvičenia pociťujete pálenie svalov, znamená to, že ste urobili všetko správne.

5. Zaraďte spiatočku

Jedenkrát za deň choďte alebo bežte pospiatky. Vyberte si cestu bez prekážok, ktorú dobre poznáte. Pozerajte striedavo cez pravé a ľavé rameno. Tento cvik cibrí zmysly a zlepšuje koordináciu tela. Okrem toho vyrovnáva vykrivenie chrbtice.

1/2
Zavrieť reklamu