Bielkoviny sú základnou stavebnou jednotkou tela. Ovplyvňujú imunitu, podieľajú sa na výstavbe svalovej hmoty a ďalších tkanív, na tvorbe hormónov, enzýmov, sú nevyhnutné na správnu funkciu organizmu a v kombinácii s pohybom dokážu zrýchliť metabolizmus.
Fazuľa Adzuki, nazývaná kráľovnou fazule, pochádza z Číny. Tu ju zaraďujú medzi „top“ potraviny po stránke chuťovej, ale aj zdravotnej. Najčastejšie sa používa do sladkých jedál, pre jej jemnú chuť po orieškoch, ale je vhodná aj na použitie do slaných jedál.
Recept na mexickú fazuľu s ryžou, hovädzím mäsom a čerstvým koriandrom.
Radi experimentujete so zdravými receptami a preferujete bielkoviny nad inými makroživinami? Potom je tento chutný čokoládový koláč z fazule najmä pre vás.
Pripravte si cestoviny s jemnou krémovou omáčkou z karfiolu a bielej fazule, či už s pridaním kuracieho mäsa, alebo bez neho na vegetariánsky spôsob.