Cestoviny s krémovou karfiolovo-fazuľovou omáčkou

18. júla 2017
Cestoviny s karfiolovo-fazuľovou omáčkou. Foto: Shutterstock

Pripravte si cestoviny s jemnou krémovou omáčkou z karfiolu a bielej fazule, či už s pridaním kuracieho mäsa, alebo bez neho na vegetariánsky spôsob.

Suroviny:

  • 900 g karfiolových kúskov na pare
  • 450 g uvarenej bielej fazule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 hrnčeka zeleninového vývaru
  • 1/2 hrnčeka jemne nastrúhaného parmezánu
  • morská soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 250 g kuracích pŕs v biokvalite
  • 300 g kvalitných cestovín
  • 2 menšie cukiny
  • olivový olej

Postup:

  1. V stojatom mixéri rozmixujeme na hladké pyré karfiol, cesnak, fazule, vývar a parmezán so štipkou čierneho korenia.
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme posolené kuracie kúsky. Pomocou škrabky na zemiaky spravíme z cukiny dlhé rezance, ktoré pridáme k mäsu na panvicu.
  3. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a zmiešame s mäsom, cukinou a omáčkou.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu