Značka: orechy

Bielkoviny pre vegetariánov: 20 jedinečných náhrad mäsa

9. januára 2023

Bielkoviny sú základnou stavebnou jednotkou tela. Ovplyvňujú imunitu, podieľajú sa na výstavbe svalovej hmoty a ďalších tkanív, na tvorbe hormónov, enzýmov, sú nevyhnutné na správnu funkciu organizmu a v kombinácii s pohybom dokážu zrýchliť metabolizmus.

Nevyhýbajte sa tukom. 4 zdravé zdroje tukov.

21. januára 2022

Dobré tuky pomôžu vášmu srdcu. Počkať, počkať. Nie je to tak dávno, čo sme tuk pasovali za najväčšieho nepriateľa nášho jedálnička. Ukazuje sa však, že vedci nesprávne vinili tuk ako príčinu ochorení srdca.

Tri recepty s kešu maslom, ktoré si zamilujete

9. augusta 2018

Kešu maslo chutí lahodne s ovocím, na palacinkách, kváskovom chlebe, domácich koláčoch, smoothies, atď. Prinášame vám však tri extra chutné recepty s kešu maslom, ktoré určite treba vyskúšať a myslíme si, že si ich nepripravíte iba raz.

Orechy a semienka namáčajte

2. januára 2018

Orechy a semienka sa svojím nutričným profilom blížia k tzv. superpotravinám. Ich vysoký podiel bielkovín, tukov, sacharidov, minerálov, vitamínov a antioxidantov je však potrebné najprv telu sprístupniť, čo dosiahneme práve namáčaním.

5 tipov, ako jesť mandľové maslo

6. novembra 2017

Mali ste už mandľové maslo? Ak nie, budete prekvapení, aké má rozsiahle využitie. Jeho chuť je lahodná, krémová, cítite v ňom kvalitné pražené mandle a využiť ho môžete v sladkých, aj v slaných jedlách. Dá sa jesť len tak, pridávať do receptov na varenie a pečenie alebo až na záverečné doladenie chuti.

Zavrieť reklamu