Deväť dôvodov, prečo jesť čerstvý hrášok
Hrášok je nielen chutný, ale aj veľmi zdravý. Prinášame vám deväť dôvodov, ktoré vám pripomenú jeho benefity pre vaše zdravie.
Hrášok je nielen chutný, ale aj veľmi zdravý. Prinášame vám deväť dôvodov, ktoré vám pripomenú jeho benefity pre vaše zdravie.
Rýchle jedlo, kde môžete využiť sezónnu zeleninu ako cuketu, baklažán či papriku. Tento recept sme pôvodne robievali s lístkovým cestom, no konečne máme aj jednoduchý recept na chrumkavé celozrnné špaldové pizza cesto.
Kto nemá rád domáce cuketové placky? Tento recept je o to zdravší, že sme múku nahradili ovsenými vločkami. Na chuti to však vôbec neubralo.
Prečo si Taliani pokvapkajú paradajky za studena lisovaným olivovým olejom a Japonci jedia surové ryby spolu so sójovými bôbmi? V magazíne Relax sa dozviete, že tajomstvo sa skrýva v synergii, vďaka ktorej získate z oboch ingrediencií pre svoje zdravie oveľa viac.
Bledo sfarbený vzdialený bratranec obľúbenej mrkvy, ktorý vzhľadom pripomína petržlen, je v našich končinách stále nedocenený. Je to prekvapivé, pretože paštrnák je vitamínovou bombou, ktorá by vo vašej zdravej kuchyni určite nemala chýbať!
Predstavte si vlastné voňavé a sladké sušené ovocie bez pridaného cukru. Alebo chrumkavé zeleninové čipsy, ktoré ste si pripravili sami a zadarmo. Sušenie vlastných potravín má veľa výhod.
To, že zelenina z obchodu nie je až taká zdravá, už vieme. Ale ako pestovať zdravo, trvalo udržateľne a bez toho, aby nám prirástla motyka k ruke? Je to vôbec možné? Pozrite si Trochu inak s pestovateľom Jánom Šlinským a Adelou Banášovou.
Enzýmy sú látky, ktoré sa nachádzajú v našom tele a v potravinách. Enzýmy zlepšujú trávenie a následne celé fungovanie tela. Sú však nesmierne citlivé a často ich ničíme, ako ich teda ochrániť?
Copyright © 2024 Sportmedia, s.r.o. Partnerské weby: cyklisticke.trasy.sk biker.sk surfmagazin.sk