Vegánsky zeleninový pizza koláč s chrumkavým špaldovým cestom na pizzu.

14. septembra 2021

Rýchle jedlo, kde môžete využiť sezónnu zeleninu ako cuketu, baklažán či papriku. Tento recept sme pôvodne robievali s lístkovým cestom, no konečne máme aj jednoduchý recept na chrumkavé celozrnné špaldové pizza cesto.

Suroviny:

  • 400 g celozrnnej špaldovej múky (my sme použili čerstvo pomletú)
  • 2 dl olivového oleja
  • 2 dl vody
  • soľ

Akú zeleninu použiť? Vyberte si napríklad:

  • cuketa
  • baklažán
  • cibuľa
  • paprika
  • + čierne korenie a trochu soli

Po upečení:

  • cesnak
  • olivový olej
  • petržlenová vňať alebo bazalka
Špaldový zeleninový pizza koláč. Foto: Martina S.

Postup:

  1. Prichystáme si alebo pomelieme múku a zamiesime si cesto.
  2. Vymastíme, ideálne aj pomúčime plech. Cesto dáme na plech, okrajky spravíme vyššie.
  3. Nakrájame zeleninu a nahrubo ju poukladáme na cesto.
  4. Pizzu dáme piecť asi na 180°C a skontrolujeme po 20-30 minútach.
  5. Pretlačíme si cesnak, zmiešame ho s olivovým olejom a nasekanou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou a potrieme ním hotový koláč.
  6. Dobrú chuť!
Špaldový pizza koláč s baklažánom, paprikou a cuketou. Foto: Martina S.

Text a foto: Martina S.

1/1
Zavrieť reklamu