Značka: vegan

Fazuľa Adzuki lieči obličky. Jedáva sa na sladko aj na slano.

18. novembra 2018

Fazuľa Adzuki, nazývaná kráľovnou fazule, pochádza z Číny. Tu ju zaraďujú medzi „top“ potraviny po stránke chuťovej, ale aj zdravotnej. Najčastejšie sa používa do sladkých jedál, pre jej jemnú chuť po orieškoch, ale je vhodná aj na použitie do slaných jedál.

Bielkoviny pre vegetariánov: 20 jedinečných náhrad mäsa

22. decembra 2017

Bielkoviny sú základnou stavebnou jednotkou tela. Ovplyvňujú imunitu, podieľajú sa na výstavbe svalovej hmoty a ďalších tkanív, na tvorbe hormónov, enzýmov, sú nevyhnutné na správnu funkciu organizmu a v kombinácii s pohybom dokážu zrýchliť metabolizmus.

Jahodovo-pistáciový šalát

30. júla 2017

Skúsite tento vynikajúci jahodovo-pistáciový šalát s dresingom z medu, limetkovej šťavy a arašidového oleja?

Je človek bylinožravec alebo mäsožravec?

16. júna 2017

Otázka, ktorá je predmetom horúcej diskusie dodnes. A ako znie odpoveď? Tupé zuby, dlhý tráviaci trakt, chýbajúce enzýmy a množstvo ďalších faktorov nasvedčujú, že človek je tvor bylinožravý.

Čím deti nekŕmiť?

29. januára 2015

Veľa mamičiek učí už od narodenia deti na „ich“ typ stravy. Je pre dieťa dobré byť od malička vitarián alebo vegán, lebo naopak, mäsožravec?

Najnovšie vydanie

RELAX 8/2018

Objednať
Relax na Facebooku