Pikantná krevetová polievka
Hrejivé, zdravé a rýchle potešenie pre telo aj dušu z kreviet a s ryžovými rezancami.
Suroviny:
- 200 g kreviet
- olivový olej
- kari korenie
- morská soľ
- 2 strúčiky cesnaku
- kúsok zázvoru (asi 2 cm)
- chilli paprička bez semienok
- 2 jarné cibuľky
- 2 stonky zeleru
- 1 mrkva
- čerstvý koriander
- ½ limetky
- ryžové rezance – niťovky
- 3 PL sezamového oleja
- 1 PL kvalitnej sójovej omáčky
Postup:
- Očistené krevety marinujeme v miske s olejom, soľou, kari korením a pretlačeným strúčikom cesnaku.
- Na sezamovom oleji 2 až 3 minúty restujeme nadrobno posekaný zázvor, cesnak, biele časti jarnej cibuľky a chilli. Posolíme. Zalejeme litrom vriacej vody, vsypeme nakrájanú mrkvu a zeler. Dochutíme sójovou omáčkou a varíme 15 minút.
- Do polievky vyžmýkame pol limetky, pridáme hrsť koriandra a zelené časti mladej cibuľky. Varíme ďalších 10 minút.
- V miske si zatiaľ pripravíme podľa návodu ryžové rezance. Na panvici orestujeme marinované krevety.
- Na tanier položíme rezance a zalejeme horúcou polievkou, navrch dáme krevety a ozdobíme jarnou cibuľkou a chilli papričkou.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1