Pikantná krevetová polievka

17. apríla 2017
Pikantná krevetová polievka. Foto: Shutterstock

Hrejivé, zdravé a rýchle potešenie pre telo aj dušu z kreviet a s ryžovými rezancami.

Suroviny:

  • 200 g kreviet
  • olivový olej
  • kari korenie
  • morská soľ
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kúsok zázvoru (asi 2 cm)
  • chilli paprička bez semienok
  • 2 jarné cibuľky
  • 2 stonky zeleru
  • 1 mrkva
  • čerstvý koriander
  • ½ limetky
  • ryžové rezance – niťovky
  • 3 PL sezamového oleja
  • 1 PL kvalitnej sójovej omáčky

Postup:

  1. Očistené krevety marinujeme v miske s olejom, soľou, kari korením a pretlačeným strúčikom cesnaku.
  2. Na sezamovom oleji 2 až 3 minúty restujeme nadrobno posekaný zázvor, cesnak, biele časti jarnej cibuľky a chilli. Posolíme. Zalejeme litrom vriacej vody, vsypeme nakrájanú mrkvu a zeler. Dochutíme sójovou omáčkou a varíme 15 minút.
  3. Do polievky vyžmýkame pol limetky, pridáme hrsť koriandra a zelené časti mladej cibuľky. Varíme ďalších 10 minút.
  4. V miske si zatiaľ pripravíme podľa návodu ryžové rezance. Na panvici orestujeme marinované krevety.
  5. Na tanier položíme rezance a zalejeme horúcou polievkou, navrch dáme krevety a ozdobíme jarnou cibuľkou a chilli papričkou.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu