Grilovaná kukurica s maslom a misom
Pripravte si grilovanú kukuricu s maslom, parmezánom a dochuťte podľa svojej chuti korením či bylinkami.
Suroviny:
- 4 veľké kukurice
- 60 g masla
- 60 g pasty shiro miso
- parmezán
- soľ
Postup:
- Kukuricu v šupke namočíme na 15 minút do studenej vody. Zatiaľ rozohrejeme gril. Kukuricu v šupke položíme na horúci gril, zatvoríme poklop a grilujeme asi 20 minút. Sem-tam otočíme.
- V miske zmiešame maslo s miso pastou. Vyberieme kukuricu z grilu a odtrhneme čierne kukuričné listy.
- Na tanieri natrieme maslom miso, jemne posolíme a posypeme parmezánom.
Tip redakcie:
Do masla môžeme podľa chuti pridať čili, cesnak a namiesto parmezánu posypať čerstvým koriandrom.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1