Grilovaná kukurica s maslom a misom

14. júla 2021
Kukurica s koriandrom. Foto: Shutterstock

Pripravte si grilovanú kukuricu s maslom, parmezánom a dochuťte podľa svojej chuti korením či bylinkami.

Suroviny:

  • 4 veľké kukurice
  • 60 g masla
  • 60 g pasty shiro miso
  • parmezán
  • soľ

Postup:

  1. Kukuricu v šupke namočíme na 15 minút do studenej vody. Zatiaľ rozohrejeme gril. Kukuricu v šupke položíme na horúci gril, zatvoríme poklop a grilujeme asi 20 minút. Sem-tam otočíme.
  2. V miske zmiešame maslo s miso pastou. Vyberieme kukuricu z grilu a odtrhneme čierne kukuričné listy.
  3. Na tanieri natrieme maslom miso, jemne posolíme a posypeme parmezánom.
Kukurica s parmezánom. Foto: Shutterstock
Kukurica s parmezánom. Foto: Shutterstock

Tip redakcie:

Do masla môžeme podľa chuti pridať čili, cesnak a namiesto parmezánu posypať čerstvým koriandrom.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu