Losos s avokádovým šalátom
Vyskúšajte tento skvelí recept. Dobrú chuť.
Suroviny:
- 600 g čerstvého lososa
- 4 vajíčka
- 2 zrelé avokáda
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 štipľavá paprička
- 1 – 2 strúčiky cesnaku
- 400 g kyslej smotany
- 2 limetky
- morská soľ
- čierne korenie
- olivový olej
- 1 lyžica masla
- čerstvá pažítka na dozdobenie
Postup:
Vajíčka uvaríme natvrdo a nakrájame na kocky. Avokáda rozdelíme na polovice a odstránime kôstky. Pomocou lyžice vyberieme dužinu a nakrájame ju na približne rovnako veľké kúsky ako vajíčka.
Nakrájané suroviny preložíme do misky. Pridáme k nim nadrobno nasekanú bielu časť lahôdkovej cibuľky (trochu zelenej časti si odložíme na ozdobu), štipľavú papričku zbavenú semienok a nasekanú nadrobno a najemno nastrúhaný cesnak. Potom pridáme kyslú smotanu, šťavu z 1 limetky, soľ a korenie. Zľahka premiešame a necháme približne 30 minút odpočívať v chladničke.
Medzitým si pripravíme lososa. Z umytého a osušeného lososa odstránime
kožu. Ochutíme ho soľou a korením, pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na rozpálenej panvici dozlatista. Pridáme maslo a počkáme, kým sa rozpustí. Stiahneme z ohňa a pridáme šťavu z druhej limetky.
Podávame posypané zelenou časťou lahodnej cibuľky alebo pažítky.
Vianočná pohoda v teple domova
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock