Mozzarela 3x inak, a predsa rovnako – 3 recepty s mozzarelou

27. februára 2017
Šalát s mozzarelou. Zdroj: Dano Veselský

V horúce dni dobre padni niečo ľahké a chutné. Jednoduché recepty, ktoré ponúkame, vám zaberú len zopár minút.

Hovorí sa, že oči jedia ako prvé. Aj preto sme sa rozhodli ponúknuť vám tri spôsoby, ako naservírovať mozzarelu s rajčinou.

Čo budete potrebovať:

  • rajčiny/cherry rajčinky
  • (mini)mozzarelu
  • olivový olej
  • balzamikový krém
  • čerstvú bazalku
  • čierne olivy
  • korenie
  • šalát na ozdobenie podľa ľubovôle – ľadový alebo mixovaný

Postup práce č. 1

  1. Cherry rajčinky poukladajte na bazalkové lístky.
  2. Pridajte minimozzarelu (jednu-dve rajčinky môžete nakrojiť a vložiť do nich kúsky mozzarely).
  3. Pokvapkajte olivovým olejom a ozdobte balzamikovým krémom.

Postup práce č. 2

Šalát s mozzarelou č.2. Zdroj: Dano Veselský
Šalát s mozzarelou č.2. Zdroj: Dano Veselský
  1. Rajčiny aj mozzarelu nakrájajte na kolieska.
  2. Na tanier ako podklad dajte trochu mixovaného šalátu. Ukladajte kolieska rajčín a mozzarely na seba (striedajte vrstvy).
  3. Pokvapkajte olivovým olejom, ozdobte balzamikovým krémom a korením.

Postup práce č. 3

Šalát s mozzarelou č.3. Zdroj: Dano Veselský
Šalát s mozzarelou č.3. Zdroj: Dano Veselský
  1. Rajčiny aj mozzarelu nakrájajte na kolieska.
  2. Na tanieri prekladajte kúsky rajčín s kúskami mozzarely (ako podklad môžete využiť šalátové listy).
  3. Ozdobte olivami (aj rozpolenými), lístkami bazalky, posypte trochou korenia (rovnako dobre to však chutí aj bez korenia) a nakoniec balzamikovým krémom.

Pripravila: Martina Deríková, Jana a Dano Veselskí
FOTO: Dano Veselský

1/1
Zavrieť reklamu