Mozzarela 3x inak, a predsa rovnako – 3 recepty s mozzarelou
V horúce dni dobre padni niečo ľahké a chutné. Jednoduché recepty, ktoré ponúkame, vám zaberú len zopár minút.
Hovorí sa, že oči jedia ako prvé. Aj preto sme sa rozhodli ponúknuť vám tri spôsoby, ako naservírovať mozzarelu s rajčinou.
Čo budete potrebovať:
- rajčiny/cherry rajčinky
- (mini)mozzarelu
- olivový olej
- balzamikový krém
- čerstvú bazalku
- čierne olivy
- korenie
- šalát na ozdobenie podľa ľubovôle – ľadový alebo mixovaný
Postup práce č. 1
- Cherry rajčinky poukladajte na bazalkové lístky.
- Pridajte minimozzarelu (jednu-dve rajčinky môžete nakrojiť a vložiť do nich kúsky mozzarely).
- Pokvapkajte olivovým olejom a ozdobte balzamikovým krémom.
Postup práce č. 2
- Rajčiny aj mozzarelu nakrájajte na kolieska.
- Na tanier ako podklad dajte trochu mixovaného šalátu. Ukladajte kolieska rajčín a mozzarely na seba (striedajte vrstvy).
- Pokvapkajte olivovým olejom, ozdobte balzamikovým krémom a korením.
Postup práce č. 3
- Rajčiny aj mozzarelu nakrájajte na kolieska.
- Na tanieri prekladajte kúsky rajčín s kúskami mozzarely (ako podklad môžete využiť šalátové listy).
- Ozdobte olivami (aj rozpolenými), lístkami bazalky, posypte trochou korenia (rovnako dobre to však chutí aj bez korenia) a nakoniec balzamikovým krémom.
Pripravila: Martina Deríková, Jana a Dano Veselskí
FOTO: Dano Veselský
1/1