Quesadilla (aj) po slovensky
Potrebovali by ste trochu exotiky do kuchyne? Vyskúšajte Quesadillu! Quesadilla je pôvodom mexické jedlo a jej názov je odvodený zo španielského questa, čo znamená syr. Je to vlastne tortilla naplnená pikantnou zmesou a syrom a preložená na polovicu.
Quesadilla sa postupom času rozšírila do celého sveta a ľudia si ju začali prispôsobovať. Preto v dnešnej dobe nájdete rôzne “druhy” quesadilly, ktoré sa líšia náplňou. Dokonca vám v niektorých reštauráciach ponúknu Quesadillu aj na sladko. Nechajte sa inšpirovať našimi návrhmi a nebojte sa aj zaexperimentovať.
Ak si budete vymýšľať vlastné ingrediencie, nemali by ste však zabúdať, že základom Quesadille je syr. Samozrejme, okrem spôsobov prípravy na sladko.
Quesadilla s kuracím mäsom
Prísady:
- balenie tortíll
- 400 g vareného kuracieho mäsa nakrájaného na malé kúsky
- 2 cibule
- 4 hrste kukurice
- 4 hrste čiernej fazule
- 300 g syra Gouda
- (4 lyžice) mexickej salsy
Postup:
- Najemno nakrájame cibuľu, syr Bria nakrájame na plátky a Goudu nastúhame.
- V mise zmiešame mäso, cibule, kukuricu, fazuľu a podľa chuti pridáme salsu, prípadne doplníme korením.
- Polovicu tortilly posypeme syrom, pridáme zmes z bodu dva a znova posypeme syrom a preložíme.
- Grilujeme z obidvoch strán, kým sa nerozpustí syr.
- Hotovú Quesadillu prekrojíme na polovicu a s čím ju budete podávať je už na vašej predstavivosti – zelenina, prípadne s kyslá smotana a salsa alebo ovocie, na ozdobenie s ktorým bude vyzerať ako z luxusnej reštaurácie.
Quesadilla po slovensky
Prísady:
- balenie tortíl
- 300 g šunky
- 200 g Hermelínu
- 200 g Eidamu
- 2 hrušky
Postup:
- Na plátky nakrájame Hermelín a hrušky, Eidam nastrúhame.
- Na polovicu tortilly uložíme šunku, hrušku, Hermelín, posypeme Eidamom a preložíme.
- Grilujeme z obidvoch strán, kým sa nerozpustí syr.
TIP
Ak nemáte gril, nezúfajte, quesadillu môžete piecť aj na panvici.
Pripravujete slávnostný obed? Podávajte Quesadillu ako predjedlo a očarte svojich hostí.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock