RECEPT | Jablkovo-makový koláčik

3. decembra 2022
Recept na jablkovo-makový koláč od foodblogerky Andrei Šírovej.

Výživová poradkyňa Andrea Šírová pre vás pripravila recept na chutný jablkovo-makový koláčik, ktorý naozaj stojí za to. A to množstvo bielkovín!

Lahodný jablkovo-makový koláčik vďaka Barebells Milkshake skvelo zasýti a dodá potrebné bielkoviny.  

Suroviny:

Korpus:  

  • 160 g pomletých ovsených vločiek 
  • 4 vajcia 
  • 190 g jablkovej detskej výživy bez cukru 
  • 1 kypriaci prášok do pečiva 
  • 90 g vanilkového Barebells Milkshake 
  • 30 g vanilkového proteínu alebo pudingového prášku 
  • 60 g xylitolu 

Maková vrstva:  

  • 100 g maku 
  • 120 ml mlieka 
  • 30 g xylitolu 
  • 1 PL proteínu 
  • 1 PL pudingového prášku 

Jablková vrstva: 

  • 1 vanilkový puding 
  • 300 g nastrúhaných jabĺk 
  • flavdrops alebo iné sladidlo 

Postup: 

  1. Bielka oddelíme od žĺtkov. Žĺtka zmiešame s ostatnými surovinami, ako predposledný primiešame kypriaci prášok do pečiva a ako posledné vyšľahané bielka. 
  2. Cesto vylejeme do cca 20 × 30 cm plechu a pečieme pri 170 stupňoch asi 35 minút. 
  3. Ingrediencie na makovú vrstvu zmiešame a zohrejeme v mikrovlnke alebo v hrnci. 
  4. Zmiešame pudingový prášok s jablkami, dolejeme cca 2 dl vody a uvaríme so sladidlom ako puding. 
  5. Na vychladnutý koláč navrstvíme makovú časť. Ak je redšia, koláč šťavu vsaje. Na to navrstvíme uvarený hustý puding. Nakoniec koláč necháme poriadne vychladnúť. 
Foodblogerka Andrea Šírová.

Tento recept pre vás pripravila Andrea Šírová: “Som akreditovaná výživová poradkyňa, ktorá zbožňuje sladké, preto som sa rozhodla vytvárať a zdieľať fit recepty na sladké koláčiky, ktoré sú nízkokalorické, plné bielkovín a neskutočne chutné. Môžete si ich dopriať naozaj bez výčitiek!” 

www.premiumbrands.sk 

1/1
Zavrieť reklamu