RECEPT | Jablkovo-makový koláčik
Výživová poradkyňa Andrea Šírová pre vás pripravila recept na chutný jablkovo-makový koláčik, ktorý naozaj stojí za to. A to množstvo bielkovín!
Lahodný jablkovo-makový koláčik vďaka Barebells Milkshake skvelo zasýti a dodá potrebné bielkoviny.
Suroviny:
Korpus:
- 160 g pomletých ovsených vločiek
- 4 vajcia
- 190 g jablkovej detskej výživy bez cukru
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 90 g vanilkového Barebells Milkshake
- 30 g vanilkového proteínu alebo pudingového prášku
- 60 g xylitolu
Maková vrstva:
- 100 g maku
- 120 ml mlieka
- 30 g xylitolu
- 1 PL proteínu
- 1 PL pudingového prášku
Jablková vrstva:
- 1 vanilkový puding
- 300 g nastrúhaných jabĺk
- flavdrops alebo iné sladidlo
Môže vás zaujímať:
Peter Cehlárik: Domov má pre nás najväčší význam
Postup:
- Bielka oddelíme od žĺtkov. Žĺtka zmiešame s ostatnými surovinami, ako predposledný primiešame kypriaci prášok do pečiva a ako posledné vyšľahané bielka.
- Cesto vylejeme do cca 20 × 30 cm plechu a pečieme pri 170 stupňoch asi 35 minút.
- Ingrediencie na makovú vrstvu zmiešame a zohrejeme v mikrovlnke alebo v hrnci.
- Zmiešame pudingový prášok s jablkami, dolejeme cca 2 dl vody a uvaríme so sladidlom ako puding.
- Na vychladnutý koláč navrstvíme makovú časť. Ak je redšia, koláč šťavu vsaje. Na to navrstvíme uvarený hustý puding. Nakoniec koláč necháme poriadne vychladnúť.
Tento recept pre vás pripravila Andrea Šírová: “Som akreditovaná výživová poradkyňa, ktorá zbožňuje sladké, preto som sa rozhodla vytvárať a zdieľať fit recepty na sladké koláčiky, ktoré sú nízkokalorické, plné bielkovín a neskutočne chutné. Môžete si ich dopriať naozaj bez výčitiek!”
1/1