Sladké zemiaky so slivkovým kečupom
Pripravte si vynikajúce hranolky zo sladkých zemiakov so špeciálnym domácim slivkovým kečupom.
Suroviny:
- 6 sladkých zemiakov
- 60 ml javorového sirupu
- 40 ml olivového oleja
- morská soľ
- 500 g sliviek
- 40 ml jablčného octu
- 30 g trstinového cukru
- strúčik cesnaku
- 1/2 ČL škorice,
- 1/4 ČL perníkového korenia
- štipka kajenského korenia
Postup:
- Slivky nakrájané na kúsky zalejte 1dl vody a octom, pridajte cukor, pretlačený cesnak a koreniny. Priveďte do varu a duste 20 minút, kým sa slivky rozvaria.
- Zmes rozmixujte a prepasírujte cez sitko. Nalejte ju do pohára s viečkom, dobre uzavrite, obráťte dnom hore a nechajte vychladnúť.
- Rúru predhrejte na 200 °C. Sladké zemiaky nakrájajte na hranolčeky a dajte na plech. Zmiešajte olivový olej, javorový sirup, soľ podľa chuti a nalejte na zemiaky. Premiešajte a dajte piecť.
- Po 20 minútach zemiaky na plechu premiešajte, ak treba, pokvapkajte olejom a pečte ešte 20 – 25 minút. Podávajte posypané troškou soli alebo škorice so slivkovým kečupom.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1