Tikka masala – ázijské jedlo s kuracím mäsom
Pripravte si tradičné štipľavé ázijské jedlo s kuracím mäsom a koriandrovou vňaťou.
Suroviny:
- rastlinný olej
- 2 žlté cibule
- zázvor – očistený a nastrúhaný 5 cm kúsok
- Tikka masala karí pasta Patak’s Original (283 g)
- 1 kg bio kuracích pŕs
- 500 ml kokosového mlieka
- 200 – 300 ml vody
- 400 g krájaných paradajok v paradajkovej šťave
- koriandrová vňať
- biely jogurt
- citrón
Postup:
- Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita a pridáme zázvor s karí pastou, ktoré dobre premiešame a restujeme.
- Do zmesi dáme na väčšie kúsky nakrájané kuracie mäso a opekáme, kým nie je takmer hotové. Kuraciu zmes zalejeme kokosovým mliekom, pridáme paradajky a vodu, dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Necháme zovrieť. Potom varíme cca 20 min. na miernej teplote pod pokrievkou. Občas pomiešame.
- Nakoniec pridáme čerstvú koriandrovú vňať a dobre premiešame. Podávame s jazmínovou alebo basmati ryžou, bielym jogurtom a citrónom.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1