Tikka masala – ázijské jedlo s kuracím mäsom

16. júla 2017
Tikka Masala. Foto: Shutterstock

Pripravte si tradičné štipľavé ázijské jedlo s kuracím mäsom a koriandrovou vňaťou.

Suroviny:

  • rastlinný olej
  • 2 žlté cibule
  • zázvor – očistený a nastrúhaný 5 cm kúsok
  • Tikka masala karí pasta Patak’s Original (283 g)
  • 1 kg bio kuracích pŕs
  • 500 ml kokosového mlieka
  • 200 – 300 ml vody
  • 400 g krájaných paradajok v paradajkovej šťave
  • koriandrová vňať
  • biely jogurt
  • citrón

Postup:

  1. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita a pridáme zázvor s karí pastou, ktoré dobre premiešame a restujeme.
  2. Do zmesi dáme na väčšie kúsky nakrájané kuracie mäso a opekáme, kým nie je takmer hotové. Kuraciu zmes zalejeme kokosovým mliekom, pridáme paradajky a vodu, dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  3. Necháme zovrieť. Potom varíme cca 20 min. na miernej teplote pod pokrievkou. Občas pomiešame.
  4. Nakoniec pridáme čerstvú koriandrovú vňať a dobre premiešame. Podávame s jazmínovou alebo basmati ryžou, bielym jogurtom a citrónom.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu