Tvarohovo-špaldová bublanina
Vyskúšajte vylepšenú bublaninu. Vylepšili sme ju o zdravšiu špaldovú múku, o kukuričnú polentu, tvaroh a pridajte si aj ľubovoľné ovocie podľa chuti.
Suroviny:
- 10 dkg špaldovej hrubej celozrnnej múky
- 100 g kukuričnej polenty
- 4 ČL kypriaceho prášku
- 1 ČL vanilkového extaktu
- 500 g tvarohu
- 140 g masla
- 2 vajcia
- 150 ml agávového sirupu
- 4 PL citrónovej šťavy
- 500 g ovocia podľa chuti
Postup:
- Rúru predhrejeme na 180 °C. Tvaroh s maslom vyšľaháme ručným šlahačom vo veľkej mise dohladka. Všetky ostatné suroviny okrem ovocia pridáme do misy k tvarohovej zmesi a vyšľaháme opäť ručným šľahačom na hladké cesto.
- Menšiu formu na pečenie vymažeme a vysypeme hrubou múkou. Vlejeme do nej cesto a poukladáme naň ovocie. Pečieme zhruba 30 minút.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1