Cícerová nátierka hummus s domácim chlebom a bez práce
Pripravte si výbornú cícerovú nátierku hummus s domácim pohánkovo-ražným chlebom jednoducho a rýchlo.
Suroviny:
- 225 g ražnej múky
- 225 g pohánkovej múky
- 1 ČL soli, cukru, sódy bikarbóny
- 500 ml hustého bieleho jogurtu gréckeho typu
- 400 g uvareného cícera
- 4 PL olivového oleja
- 2 PL tahini pasty šťava z jedného citróna
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvo mleté čierne korenie
- morská soľ
Postup:
- V mise zmiešajte vidličkou obe múky, soľ, cukor, sódu bikarbónu s jogurtom, kým nevznikne hladké ceto. Cesto sa nesmie miesiť ani vypracovávať, len miešať. Do cesta môžete pridať 2 PL rôznych semienok alebo drvených orechov.
- Cesto preložte do vyhriatej sklenenej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečte na 190 ºC asi 50 minút.
- V mixéri zmiešajte cícer, cesnak, tahini, olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Ak je zmes hustá, primiešajte trochu vody. Môžete jemne posypať červenou paprikou.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1