Pripravte si sladký letný dezert: citrónové meringue

25. mája 2017
Citrónové meringue. Foto: Shutterstock

Ach, tie sladké neteresti… Vychutnajte si tento ľahký a svieži citrónový dezert. Výborne vám bude chutiť najmä v horúcich dňoch. Jeho príprava zaberie 30 minút.

Suroviny na 8 porcií:

Krém:

  • 4 žĺtky
  • 2 – 3 PL kukuričného škrobu
  • 200 g cukru (výborný je hnedý trstinový)
  • 4 dcl vody
  • kôra a šťava z dvoch citrónov
  • 40 g masla
  • štipka soli

Meringue:

  • 4 bielky (izbovej teploty)
  • 5 – 6 PL cukru
  • štipka soli

Príprava:

  1. V hrnci zmiešajte škrob, cukor a soľ. Pridajte vodu, citrónovú šťavu a kôru. Za stáleho miešania priveďte do varu. Zmes odstavte z platne, pridajte do nej kocku masla a miešajte, kým sa nerozpustí.
  2. V miske vymiešajte žĺtky a pridajte do nich asi 1 dcl horúceho citrónového krému. Zmes pridajte do citrónového krému a za stáleho miešania varte na miernom ohni, kým nezhustne.
  3. Z bielkov vyšľahajte sneh. Najprv pridajte štipku soli, potom postupne cukor.
  4. Krém nalejte do formičiek, naneste kopčeky snehu a dajte zapiecť do vyhriatej rúry, kým vrch kopčekov mierne nezhnedne (asi 8 až 10 minút).

Príprava vám zaberie 30 minút.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu