Hamburgery so šalátom Coleslaw
Máte chuť na hamburger? Skúste si s nami pripraviť domáci burger s kapustovým šalátom Coleslaw.
Suroviny:
- 2 celozrnné žemle
- 20 g masla
- 1 tempeh alebo 2 rybie filety
- vajce, strúhanka, múka
Šalát:
- 2 šálky nastrúhanej kapusty
- 1 šálka nastrúhanej mrkvy
- 1 šálka nastrúhaného fenikla s vňaťou
- 1 mladá cibuľka
- 1/2 šálky majonézy alebo smotany
- 2 PL vínneho octu
- 1 PL cukru
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Môže vás zaujímať:
Kedy a kam na výlet do hôr? Skúste lyžovanie po menčestri, bežkársky skibus, preteky v krňačkách či astrovlak
Postup:
- V miske zmiešajte fenikel, kapustu, mrkvu a nakrájanú cibuľku. Rozšľahajte majonézu, vínny ocot, cukor, soľ a čierne korenie a zmiešajte so zeleninou.
- Do hamburgera si môžete v trojobale opiecť podľa chuti tempeh alebo rybiu filetu. Žemle rozkrojte a na troche masla ich osmažte na panvici. Zvnútra ich potrite majonézou, vložte list šalátu, tempeh alebo rybu, na to uložte šalát Coleslaw a žemle zatvorte.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1