Hráškovo-mätové orecchiette – cestoviny na zdravý spôsob

8. januára 2019
Hráškovo-mätové orecchiette. Foto: Shutterstock

Vyskúšajte rýchly recept bez mäsa – cestoviny orecchiette s jarnou zeleninou a parmezánom.

Suroviny

  • 350 g orecchiete cestovín
  • 30 g masla
  • 1 strúčik cesnaku, drvený
  • 1 nasekaná chilli paprička
  • 1/2 póru, jemne nakrájaná
  • 2 šálky hrášku
  • 1 hrsť nasekanej mäty
  • 1 šálka strúhaného parmezánu
  • olivový olej
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • soľ
  • bazalka na ozdobu

Postup

  1. Uvarte cestoviny v osolenej vode do al dente.
  2. Na panvicu dajte rozpáliť trochu olivového oleja a maslo. Pridajte cesnak, chilli, pór a smažte do mäkka. Pridajte hrášok, posoľte, okoreňte, podlejte deci vody a varte, kým nebude hrášok mäkký – asi 8 minút.
  3. Vyberte 2 lyžice zmesi s hráškom a zvyšok spolu s mätou a syrom rozmixujte na kašu. Pridajte spolu s odloženým hráškom do cestovín a pomiešajte. Ozdobte bazalkou.


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu