Hráškovo-mätové orecchiette – cestoviny na zdravý spôsob
Vyskúšajte rýchly recept bez mäsa – cestoviny orecchiette s jarnou zeleninou a parmezánom.
Suroviny
- 350 g orecchiete cestovín
- 30 g masla
- 1 strúčik cesnaku, drvený
- 1 nasekaná chilli paprička
- 1/2 póru, jemne nakrájaná
- 2 šálky hrášku
- 1 hrsť nasekanej mäty
- 1 šálka strúhaného parmezánu
- olivový olej
- čerstvo mleté čierne korenie
- soľ
- bazalka na ozdobu
Môže vás zaujímať:
Kompletný program Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Ako tento rok dopadne Petra Vlhová?
Postup
- Uvarte cestoviny v osolenej vode do al dente.
- Na panvicu dajte rozpáliť trochu olivového oleja a maslo. Pridajte cesnak, chilli, pór a smažte do mäkka. Pridajte hrášok, posoľte, okoreňte, podlejte deci vody a varte, kým nebude hrášok mäkký – asi 8 minút.
- Vyberte 2 lyžice zmesi s hráškom a zvyšok spolu s mätou a syrom rozmixujte na kašu. Pridajte spolu s odloženým hráškom do cestovín a pomiešajte. Ozdobte bazalkou.
Môže vás zaujímať:Nórsky Bergen – večne zahalený prístav
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1