Kuracie prsia s fazuľou v placke
Recept na kuracie prsia s čiernou fazuľou v placke.
Suroviny na 8 porcií:
Placky:
- 400 g múky
- ½ ČL soli
- 120 ml mlieka
- 3 PL arašidového oleja
- olej na vymastenie pekáča
Náplň:
- 400 g kuracích pŕs
- 1 až 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL pasty sambal oelek (z čili papričiek a soli)
- 2 PL limetkovej šťavy
- 2 PL čerstvých lístkov oregana
- 100 g čiernych fazúľ z konzervy
- 200 g koktailových rajčín
- 4 PL olivového oleja
- 1 PL limetkovej šťavy
- 1 PL balzamikového octu soľ, čierne korenie
Príprava:
- Múku a soľ zmiešajte. Vlejte 120 ml mlieka, 2 PL arašidového oleja a podľa potreby rozrieďte vodou. Vypracujte vláčne cesto. Zabaľte ho do potravinovej fólie a uložte do chladničky. Asi po hodine ho rozdeľte na 16 častí. Každú časť ešte chvíľu hneťte a potom z nej vyvaľkajte kruh s priemerom asi 12 cm. Kruhy jemne potrite arašidovým olejom. Rúru vyhrejte na 50 stupňov. Na panvicu dajte trochu arašidového oleja a placky na nej pečte asi 5 minút, pritom ich z času na čas obráťte. Upečené uložte do vyhriatej rúry.
- Kuracie prsia nakrájajte na malé kocky. Ošúpte cesnak a prelisujte ho, pridajte sambal oelek, limetkovú šťavu a 1 PL lístkov oregana. Vmiešajte kocky kuracích pŕs. Prikryté nechajte asi 1 hodinu v chlade marinovať.
- Čiernu fazuľu z konzervy preložte na sitko a nechajte ju odkvapkať. Koktailové paradajky opláchnite a pokrájajte ich na plátky. 4 PL olivového oleja zmiešajte s limetkovou šťavou, balzamikovýcm octom, soľou, čiernym korením a zvyškom lístkov oregana. Primiešajte fazuľu a rajčiny. 30 minút nechajte postáť.
- Na panvici rozohrejte zvyšok oleja. Kocky kuracích pŕs na nich opekajte 5 minút a stále ich pritom obracajte. Pridajte soľ a čierne korenie. Vmiešajte zmes fazúľ a rajčín.
- Placky naplňte plnkou a úhľadne zviňte. Odporúčame dochutiť dipom, hodí sa k tomu napríklad fazuľový alebo rajčinový.
Príprava trvá asi 2 hodiny.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1