Losos na ružičkovom keli
Ľahký diétny recept na lososa s pečenou zeleninou.
Suroviny:
- 2 hrubé podkovy lososa
- 1 citrón
- ¾ šálky bieleho vína
- 2 pretlačené strúčiky cesnaku
- ¼ šálky olivového oleja
- 1 ČL celého korenia 4 farieb
- 2 ČL hrubozrnnej soli
- 3 šálky ružičkového kelu
- ½ brokolice
- 5 menších paradajok
- 1 nakrájaná cibuľa
- olivový olej
Môže vás zaujímať:
Skialpinizmus – balzam pre telo aj dušu. Ako začať so skialpom?
Postup:
- Rúru vyhrejte na 220 °C. Medzitým v mažiari rozdrvte korenie, soľ a premiešajte s cesnakom, olejom a šťavou z polovice citróna. Vtrite do lososa a zvyšok zmiešajte s vínom.
- Zeleninu rozložte do keramickej misy a pofŕkajte olivovým olejom. Pečte 15 minút a medzitým raz premiešajte.
- Pekáč vyberte z rúry, polejte vínnou marinádou a lososa dajte navrch. Pečte, kým losos nie je prepečený, asi ďalších 15 minút. Podávajte s kúskami citróna.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1