Olivovo-syrový chlieb
Jednoduchý a rýchly recept na olivovo-syrový chlieb.
Suroviny:
- 1 a 2/3 hrnčeka múky
- 2 a 3/4 ČL prášku na pečenie
- 3/4 ČL soli
- 4 vajcia izbovej teploty
- 1/2 hrnčeka plnotučného mlieka
- 6 a 1/2 PL olivového oleja
- 1 a 1/2 hrnčeka nahrubo
- nastrúhaného syra čedar
- 2/3 hrnčeka nakrájaných čiernych olív
Môže vás zaujímať:
Viete sa správne vybaviť do hôr na zimnú turistiku?
Postup:
- Rúru predhrejeme na 200 °C. Vymastíme plechovú formu na pečenie bochníkov.
- V stredne veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ.
- V inej miske alebo vo veľkej odmerke jemne šľaháme vajcia vidličkou, pridáme mlieko, olivový olej. Tekutú zmes nalejeme do misky s múkou a vypracujeme na hladké cesto. Gumovou stierkou vmiešame syr a olivy. Nalejeme do formy.
- Mriežku v rúre umiestnime do strednej polohy. Chlieb pečieme 10 minút. Znížime teplotu na 190 °C a pečieme ďalších 35 minút alebo dovtedy, kým sa stred prestane lepiť na špáradlo. Vyberieme z rúry a na 10 minút odložíme. Potom chlieb vyberieme z formy a necháme celkom vychladnúť.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1