Paradajkový koláč s cesnakom a syrom
Jednoduchý, rýchly, nenáročný recept na paradajkový koláč z lístkového cesta s cesnakom a parmezánom.
Suroviny:
- 1 lístkové cesto
- 300 g paradajok
- 3 hlavičky cesnaku
- 3 PL jemne nastrúhaného parmezánu
- olivový olej
- 1 PL medu
- 1 PL dijonskej horčice
- čerstvo zomleté čierne korenie
- soľ
Môže vás zaujímať:Gabriel Švajda: Behať môžete aj v zime, rozcvička má väčšiu dôležitosť
Postup:
- Rúru predhrejeme na 180 °C. Hlavičky cesnaku prerežeme horizontálne na polovicu, položíme na alobal, pofŕkame olivovým olejom a utvoríme balíček. Pečieme 50 minút a necháme vychladnúť.
- Strúčiky vytlačíme zo šupky a vložíme do misky. Pridáme syr, med, horčicu, olivový olej, soľ, korenie a dobre vymiešame. Nakrájame paradajky.
- Vyvaľkané cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Jemným narezaním si na ceste vyznačíme centimetrový okraj. Stred potrieme cesnakovou pastou a navrch poukladáme nakrájané paradajky.
- Pečieme 25 minút. Podávame s lístkami čerstvej bazalky.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1