Ražniči s čili a limetkou

Máte chuť na kuracie ražniči? Vyskúšajte ho podľa nášho receptu.
Suroviny:
- 3 PL olivového oleja
- 1 1/2 PL červeného vínneho octu šťava z jednej limety
- 1 čili paprička nasekaná nadrobno
- 1 väčšia šalotka
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 ČL sladkej papriky a kajenského korenia
- 1 PL medu alebo agáve sirupu
- morská soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 400 g kuracieho mäsa v biokvalite
Postup:
1. Vo vysokej nádobe mixérom rozmixujeme všetky suroviny na marinádu. Kuracie kúsky napicháme na špajdle, položíme do marinády a necháme ležať hodinu v chladničke.
2. Rozohrejeme grilovaciu panvicu zľahka pofŕkanú olejom. Ražniči umiestnime na panvicu a grilujeme 15 minút. Počas toho môžeme polievať marinádou, ktorá ostala v miske.
3. Servírujeme s ľubovoľnou prílohou, jemne pokvapkané limetkovou šťavou.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1