Ražniči s čili a limetkou

14. júla 2017
Ražniči. Foto: Shutterstock

Máte chuť na kuracie ražniči? Vyskúšajte ho podľa nášho receptu.

Suroviny:

  • 3 PL olivového oleja
  • 1 1/2 PL červeného vínneho octu šťava z jednej limety
  • 1 čili paprička nasekaná nadrobno
  • 1 väčšia šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 ČL sladkej papriky a kajenského korenia
  • 1 PL medu alebo agáve sirupu
  • morská soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 400 g kuracieho mäsa v biokvalite

Postup:

1. Vo vysokej nádobe mixérom rozmixujeme všetky suroviny na marinádu. Kuracie kúsky napicháme na špajdle, položíme do marinády a necháme ležať hodinu v chladničke.

2. Rozohrejeme grilovaciu panvicu zľahka pofŕkanú olejom. Ražniči umiestnime na panvicu a grilujeme 15 minút. Počas toho môžeme polievať marinádou, ktorá ostala v miske.

3. Servírujeme s ľubovoľnou prílohou, jemne pokvapkané limetkovou šťavou.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Najnovšie vydania

RELAX 2/2025

Objednať

RELAX 2/2025

Objednať
Relax na Facebooku
Zavrieť reklamu