Recept na kuskus s čerstvým lososom, zeleninou a ananásom. Dokonalé jedlo pre zdravie a krásu.

Toto jedlo je balzamom pre tráviaci trakt. Zelenina obsahuje veľa vody a vlákniny a má minimum kalórií a losos obsahuje zdravé tuky.
Suroviny:
- 600 g čerstvého lososa
- 100 g kuskusu
- 200 ml horúceho zeleninového vývaru
- 1 uhorka
- 2 stopky stonkového zeleru
- 1/2 čerstvého ananásu
- šalátový mix
- šťava z 1 citróna
- 1 hrsť nasekaných čerstvých byliniek (bazalka, mäta)
- čerstvý tymian
- mleté čierne korenie
- kvalitný olivový olej
- soľ
Môže vás zaujímať:

Tri recepty na ihlách: Ražniči so zeleninou
Postup:
- V hrnci zohrejeme olivový olej, na ktorom krátko restujeme kuskus. Ochutíme soľou, čiernym korením a tymianom. Po vypnutí zalejeme vriacim vývarom, premiešame a pod pokrievkou necháme odstáť približne 10 minút.
- Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme na polovicu a pomocou lyžičky z nej odstránime jadierka. Potom spolu s očisteným zelerom nakrájame na plátky a preložíme do väčšej misky. Pridáme ananás očistený od šupky a vlásočnatého stredu a nakrájaný na menšie kúsky.
- Primiešame uvarený kuskus, ochutíme soľou, čiernym korením, nasekanými bylinkami, olejom a šťavou z 1/2 citróna.
- Tesne pred podávaním pridáme šalát a zľahka premiešame.
- Lososa zbavíme kože a nakrájame na menšie kúsky. Ochutíme soľou, čiernym korením a tymianom. Pokvapkáme olivovým olejom a restujeme na rozohriatej panvici s olejom zo všetkých strán. Na záver pokvapkáme šťavou z 1/2 citróna.
- Na kuskusový šalát položíme kúsky lososa a pokvapkáme výpekom.
Môže vás zaujímať:

Grilované talianske bruschetty s mozzarellou a paradajkami
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1