Rybacie fašírky s uhorkovo-smotanovým šalátom

Pripravte si výborné rybacie fašírky z tresky s uhorkovo-smotanovým šalátom.
Suroviny:
Fašírky:
- 900 g aljašskej tresky
- 1 vajce
- 1 PL dijonskej horčice
- 1/2 hrnčeka strúhanky
- 1 nadrobno nasekaná šalotka
- 2 PL nasekaného kôpru
- mletá červená paprika
- morská soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Príloha
- 1 šalátová uhorka
- 2 PL nasekaného kôpru
- šťava zo štvrtiny chemicky neošetreného citróna
- strúčik cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- kyslá smotana
Postup
- Filety z tresky nakrájame na veľmi malé kúsky. V mise ich zmiešame s nasekanou šalotkou, kôprom, vajcom, horčicou a so strúhankou. Dochutíme soľou, korením a paprikou.
- Zo zmesi vyformujeme fašírky, ktoré upečieme na panvici pofŕkanej olivovým olejom.
- Uhorku nasekáme na drobné kúsky, zmiešame s kôprom, citrónovou šťavou a olejom. Dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.
- Podávame so smotanou, do ktorej pretlačíme strúčik cesnaku, a zmiešame ju s kôprom a troškou soli.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1