Sklené rezance s krevetami
Pripravte si „sklené“ rezance so zeleninou a krevetami na ázijský spôsob.
Suroviny:
- 8 očistených väčších kreviet
- 3 PL hladkej múky
- 1/2 ČL kypriaceho prášku
- 1/2 ČL práškového cukru
- 200 g sklených rezancov
- 2 šalotky
- 2 mrkvy
- 1 červená paprika
- 150 g nakladaných bambusových výhonkov
- 160 g hráškových strukov
- 160 g výhonkov mungo
- 1 jarná cibuľka
- 5 g hríbov judášove ucho
- hrsť nasekaného čerstvého koriandra
- 3 PL svetlej sójovej omáčky
- 1 PL omáčky hoisin
- olej
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Môže vás zaujímať:
Viete sa správne vybaviť do hôr na zimnú turistiku?
Postup:
- Hríby namočíme do horúcej vody a po zmäknutí nakrájame na tenké prúžky. Mrkvu a papriku nakrájame na rezance tvaru zápaliek. Sklené rezance pripravíme podľa návodu.
- Osušené krevety osolíme. Urobíme cestíčko z hladkej múky, vody, cukru a kypriaceho prášku, v ktorom obaľujeme krevety a vysmažíme ich na panvici v horúcom oleji.
- V hlbokej panvici rozpálime olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme všetku ostatnú zeleninu a hríby. Posolíme, pokoreníme, pridáme sójovú omáčku, hoisin omáčku a premiešame. Dusíme asi 10 minút. Pridáme rezance a premiešame.
- Podávame v miske s krevetami navrchu.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1