Vegánska šošovicová polievka s rastlinným mliekom
Pripravte si tradičnú smotanovú šošovicovú polievku, tentokrát však s kokosovým mliekom.
Suroviny:
- 200 g šošovice
- 150 ml hustého kokosového mlieka/smotany
- 3 zemiaky
- 3 mrkvy
- 1 petržlen
- 3 ks bobkového listu
- pár guľôčok čierneho a nového korenia
- 1 malá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- 2 PL špaldovej múky
- 1 ČL červenej papriky
- umeocot alebo citrón
- trocha trstinového cukru a soľ
Postup:
- Šošovicu namočíme aspoň na 2 hodiny. Potom vodu zlejeme a dáme čistú.
- Šošovicu dáme variť s bobkovým listom, novým a čiernym korením, so zemiakmi, mrkvou, petržlenom a nadrobno nakrájanou cibuľkou.
- Varíme domäkka asi 20 minút. Potom polievku osolíme.
- Pripravíme si zápražku: na olivovom oleji usmažíme pretlačený cesnak, pridáme múku, červenú papriku a 150 ml kokosového mlieka so 150 ml vody.
- Zápražku zmiešame s polievkou, dochutíme troškou cukru a necháme prevrieť.
- Pri podávaní si do polievky pridáme pár kvapiek umeoctu alebo citrónovej šťavy.
Môže vás zaujímať:
Lyžiarske stredisko: Ski centrum Kálnica
Foto: Shutterstock
1/1