Zemiakovo-fazuľová panvica s citrónom
Zaujímavá kombinácia, zaujímavá chuť.
Prísady pre 4 osoby:
- 750 g malých zemiakov, vhodných na šalát
- soľ
- 250 g zelených fazuliek
- 2 červené papriky
- 1 strúčik cesnaku
- 6 vetvičiek saturejky
- 6 PL olivového oleja
- 1 chemicky neošetrovaný citrón
- korenie z mlynčeka
Okrem toho:
- 200 g smotany na šľahanie
- 100 ml mlieka
- soľ, korenie
- cibuľa a paradajky
Príprava:
- Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Varíme 15 až 20 minút tak, aby sa nerozvarili. Zelené fazuľky opláchneme, očistíme a nakrájame na kúsky. Nakrájané fazuľky varíme asi 8 minút v osolenej vode. Papriku rozkrojíme, očistíme od jadierok, opláchneme pod tečúcou vodou a nakrájame na kúsky. Opláchneme saturejku, lístočky otrháme a nadrobno nasekáme.
- Uvarené zemiaky a fazuľku zlejeme. Necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie zmiešame s mliekom a pridáme soľ a korenie. Vychladnuté zemiaky ošúpeme.
- Vo veľkej panvici rozpálime olivový olej, v ktorom sprudka osmažíme zemiaky asi 6 minút. Pridáme papriku a ďalšie 4 minúty smažíme. Primiešame fazuľku, saturejku a cesnak, pražíme ďalšie 2 minúty. Citrón umyjeme a nastrúhame jeho kôru. Pridáme smotanu.
- Môžeme ozdobiť kúskami paradajok a na drobno nakrájanou cibuľkou.
Príprava trvá približne 1 hodinu.
Jedna porcia približne obsahuje:
kalórií: 485
joulov: 2 035
proteínov: 7,4 g
tuku: 36,3 g
sacharidov: 31 g
Použité skratky: ČL – čajová lyžička, PL – polievková lyžica
Text: Andrea Dingová
Foto: Shutterstock
1/1